ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΝΤΕΡΜΠΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΦΟΥΚΑΡΑ

 

Ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το θέμα; Κι όμως, εδώ και 70 χρόνια στην Ελλάδα ο κόσμος, όπως και τα ΜΜΕ, είναι παγιδευμένοι στην απόδοση... δικαιοσύνης και επικράτησης της αξιοκρατίας. Μιλάμε για επίπεδο γλάστρας. Δεν καταλάβατε. Να το πω κατάμουτρα.

Έχουμε πρωτάθλημα για να βλέπουμε μπάλλα. Όχι για κάτι άλλο. Είμαστε, όσοι είμαστε, άτομα ελεύθερα, ανεξάρτητα και γουστάρουμε το ποδόσφαιρο, όπως το σινεμά, το θέατρο, τη μουσική κι όχι για να λέμε ότι το πρωτάθλημα το πήραμε με το σπαθί μας, ότι το χάσαμε άδικα, ότι έχουμε καθαρή, όχι παρασκηνιακή ομάδα, ότι ο αντίπαλος κινείται αλεπουδιάρικα, με την αβάντα της διαιτησίας.

Αυτά στα δικαστήρια. Όπου θα κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο εγκληματίας. Τι σχέση έχουν αυτά με το ποδόσφαιρο; Καμμία σχέση. Δεν απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο όταν βρίσκονται αντίπαλοι ο νεκρός και ο πεθαμένος ή ο πλούσιος με τον φουκαρά. Μία τέτοια φάση υπονομεύει το πρωτάθλημα.

Πήρε, λέει, το 40ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Να πούμε ζήτω; Να πούμε αν αγνοήσουμε την πραγματικότητα. Ότι δεν έχει αντίπαλο. Εντάξει, δεν φταίει σ'αυτό ο Ολυμπιακός. Οι αεκτζήδες κατέστρεψαν τηνΑΕΚ. Οι παναθηναϊκοί έφεραν την ομάδα τους εκτός πρώτου πλάνου. Άλλο λέμε. Αν αυτό το 40ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού έχει μεγαλύτερη αξία από 40 τελάρα πατάτες, έστω από Νάξο μερηά.