ΜΗΠΩΣ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΤΟΝ... ΜΑΣΕΡ Η ΜΕΡΚΕΛ;

 

Δεν επινόησε την κρίση η Μέρκελ είπε ο Ρεχάγκελ. Μια στιγμή. Να κάνουμε ταμείο. Έχω σεβασμό στον Γερμανό προπονητή. Μου πήρε το Ευρω. Του οφείλω, λοιπόν. Αναγνωρίζω την προσφορά του. Θα ήμουν ξευτύλας αν δεν το έκανα.

Βεβαίως ο Ότο Ρεχάγκελ δεν βοήθησε την εθνική ομάδα. Ούτε επηρέασε, έστω και για ένα χιλιοστό, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν καταλάβατε. Η δουλειά του αλλοδαπού προπονητή είναι να σε οδηγήσει στην επιτυχία. Κι αυτό το κατάφερε ο Γερμανός. Δεν είναι υποχρέωσή του, ευθύνη του να σε κάνει αξιοσέβαστο. Να σε μάθει την αυτοκριτική, την αυτογνωσία. Αυτά, κύριε μαλάκα, αν σ'ενδιαφέρουν θα τα επιτύχεις μόνος σου. Πάμε παρακάτω.

Τι φταίει η Άγκελα για το ζόρι που τραβάτε, είπε ο Ρεχάγκελ. Και πώς το ξέρει αυτό ο Όθων; Δεν θα πω ότι το ματς ήταν σικέ, για να ντυθεί και στολιστεί η νυφούλα της σωτηρίας η αιχμαλωσία της Ελλάδος και της Κύπρου. Το ξέρω; Δεν το ξέρω. Και να σου πω κάτι στο αυτί; Αυτό που μ'ενδιαφέρει εμένα είναι να σκέπτομαι.

Σκέπτομαι. Ελεύθερα σκέπτομαι. Δεν στέλνω τη σκέψη μου δούλο σε θεωρίες συνωμοσίας. Αν το κάνω αυτό, τότε χάνω το παιχνίδι. Γίνομαι γραφικός, μανιακός. Δεν το γνωρίζω, λοιπόν, αν η Μέρκελ και ό,τι υπάρχει από πίσω της, όποια φανερά και απόκρυφα συμφέροντα εξυπηρετεί η καγκελάρισσα, παίζονται με στημένη διαιτησία.

Νομίζεις ότι δεν μπορεί να κάνει ζημιά στην αντίπαλη ομάδα ο μασέρ της; Δεν διαβάζεις αποδυτηριάκια. Και κάτι που μ'ενδιαφέρει το ψάχνω απ'όλες τις πάντες. Ό,τι σου λέω. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι, μετρημένοι ένας προς ένα, που μπορούν να επηρεάσουν από μισό τα εκατό μέχρι 37% την τύχη ενός αγώνος. Ο μασέρ; Μπουρδέλο μπορεί να κάνει την ομάδα του. Αρκεί μονάχα, σου αναφέρω ένα μονάχα, να αφήσει υπονοούμενο σ'ένα παίκτη, όσο του τρίβει το πόδι, ότι η γυναίκα του ξενοπηδιέται με συμπαίκτη του.

Τι λέμε; Αν δεν τα βρω με τον διαιτητή, αν δεν τα συμφωνήσω με το κοράκι, δεν θα μείνω με σταυρωμένα τα χέρια. Και τον μασέρ των αντιπάλων θα γυψώσω, και τον γιατρό τους, και τον ντοπαριστή της ομάδος τους.