ΓΙΑ ΠΑΟ, ΑΕΚ ΟΙ ΠΑΛΗΕΣ ΚΑΡΑΒΑΝΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Τρέχει με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα πεις ότι δεν τρέχει τίποτα που ο Παναθηναϊκός έφθασε μέχρι εκεί. Αν το πεις είσαι εκτός ποδοσφαίρου. Δεν ανήκεις στο ποδόσφαιρο και δεν σε βλέπω μπροστά μου, όσο κι αν φουσκώνεις σα γάβρος.

Όχι! Δεν θα κάνουμε σα να μη συμβαίνει κάτι σοβαρό όταν κοτζάμ Παναθηναϊκός παρουσιάζει αυτή τη δημόσια εικόνα, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και απ’ έξω. Σε παρακαλώ. Εντάξει οι πλακίτσες, οι ειρωνείες, οι μικροκακίες, τα αστειάκια, όμως όταν το πένθος ταιριάζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σα να καλαμπουρίζει ένας χάλιας, σε κηδεία.

Αν δεν το κατάλαβες, κύριε μπάμια, το σακάτεμα του Παναθηναϊκού σημαίνει σακάτεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το αυτό ισχύει, βέβαια, και για την ΑΕΚ. Όταν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν γίνει  ίσα και όμοια με τα μικρά μεγέθη του πρωταθλήματος αυτό αποτελεί μια ήττα, μια συντριβή του εγχώριου ποδοσφαίρου.

Είπα για την ΑΕΚ. Δεν την μειώνω αν μεταφέρω την «άποψη» παλαιών φιλάθλων, οπαδών της προηγούμενης φρουράς. Τι λένε, δηλαδή, οι παληές καραβάνες των γηπέδων. Τους προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη, λοιπόν, ότι και ο Παναθηναϊκός έχασε τα πατήματά του. Λυπηρό το ότι εκτροχιάστηκε η ΑΕΚ, αλλά δεν περίμεναν ότι το ίδιο θα συμβεί και με τον Παναθηναϊκό.

Να τη μαζέψουμε τη συζήτηση. Ποια είναι η αυριανή μέρα; Ποιο είναι το μέλλον για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Μια είναι η απάντηση. Πρώτα οι δυο αυτές ομάδες, με την πλατιά λαϊκή βάση, να βρουν το παρόν τους. Αυτή είναι η δική μου κουβέντα.