ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΟ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Ο Γιάχος δουλεύει  στην Τράπεζα Πειραιώς. Ο Τριτσώνης, ο από πίσω, ο επιπρόσθετος στον τελικό του κυπέλλου, δουλεύει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο Σάλλας οφείλει να τιμήσει τουλάχιστον τον Γιάχο, αν όχι και τους δύο.

Αφού η Τράπεζα Πειραιώς έχει πάρει την Αγροτική Τράπεζα και τις κυπριακές στην Ελλάδα, και έχει γίνει πρώτη δύναμη στα τραπεζικά να μην τιμάει και όλουςε τους τραπεζικούς άμα βρει την ευκαιρία; Γι’ αυτό ο αποδυτηριάκιας προτείνει, ανάλογα με το προσαυξημένο πια μέγεθος της Πειραιώς, να βραβευθεί ο Γιάχος για το τρομοκρατικό του κτύπημα στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο.

Ομιλώ λίαν σοβαρώς. Απολύτως ξεβρακωματικά, δηλαδή.
Τι μας λένε! Ότι ο Γιάχος είναι αλήτης. Εγκληματίας. Ότι τίναξε στον αέρα τον τελικό. Ότι αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Ε, δεν είναι επιτυχία να τα κάνει όλα αυτά ΕΝΑΣ άνθρωπος; Κάποιος, μάλιστα, που δεν είναι εντεταλμένο όργανο.

Είπαμε. Μιλάμε ξεβρακωτικά. Ο Γιάχος δεν ήταν στημένος. Ούτε βρίσκεται στον πίνακα των διεθνών. Δεν εκφράζει οργανωμένη διαιτησία, όπως την θέλει το σύστημα του ποδοσφαίρου. Ο Γιάχος ενήργησε μόνος του, χωρίς κανείς να του πει κάτι, άλλωστε δεν είναι κανονικός διαιτητής. Μεταμφιέστηκε σε σφυρικτράκια και δούλεψε όλο τον κόσμο.

Έτσι πρέπει να έγινε. Αν φταίει μονάχα ο Γιάχος κι όχι το σύστημα που τον γέννησε και τον ανέθρεψε, τότε ο διαιτητής είναι πράγματι άξιος, ικανός υπάλληλος και αξίζει τιμητικής διάκρισης από την εργασία του.