ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΑΒΡΟΙ, ΠΟΣΟΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ

 

Αυτό το παραμύθι πόσοι είναι οι γάβροι και όσοι οι βάζελοι ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια, αν πέφτω έξω ένα με δύο χρόνια. Τόσοι είναι οι αεκτζήδες και τόσοι οι παοκτζήδες. Από τότε, που λες, που στην Ελλάδα έγινε η  μόδα με τα γκάλοπ, ξεφύτρωσε και αυτό το κόλπο. Και ο καθένας λέει τη μπαρούφα του. Όπως ο Αλαφούζος που την είχε πετάξει προ μηνών σε ραδιοφωνικό σταθμό. Οι παναθηναϊκοί είναι 1,6 εκ. υπολογίζοντας μάλιστα μονάχα όσους έχουν ηλικία πάνω από 16 χρονών.

Αν ψάχνεις μια αξιόπιστη απάντηση για την οπαδογραφία των Ελλήνων πρώτα θα συμφωνήσεις πόσοι είναι αυτοί. Πόσοι, λοιπόν, είναι οι Έλληνες για να υπάρχουν περισσότεροι από ενάμισυ εκατομμύριο παναθηναϊκοί, οι άνω των 16 χρονών; Πενήντα εκατομμύρια είμαστε όλοι, σαράντα, εικοσιπέντε, πόσοι; Να τα βάλουμε κάτω.

Για πρώτη φορά από τότε που υπάρχει κράτος στην Ελλάδα, από το 1830, οι Έλληνες μετρήθηκαν περισσότεροι από ένδεκα εκατομμύρια στην τελευταία απογραφή, επί Σημίτη πριν δέκα χρόνια και βάλε. Αφήνουμε τις υποψίες ότι έγινε ματσαραγκιά, και ότι ήδη είχαν πάρει υπηκοότητα κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.

Από τα 11 εκατομμύρια υπ’ όψιν ότι περισσότερος πληθυσμός από το μισό είναι γυναίκες, άρα εξ ορισμού σε τεράστιο ποσοστό αδιάφορες για μπάλλα. Όπως να υπολογισθεί και τουλάχιστον ένα 10% των ανδρών που είναι εντελώς «νεκροί» ποδοσφαιρικά. Από πόσα, λοιπόν, εκατομμύρια Ελλήνων άνω των 16 χρονών βγαίνουν οι 1,6 βάζελοι. Παρατραβηγμένα πράγματα.

Να το κλείσουμε. Ο Μιχάλης Τροχανάς είχε κάνει την πιο έγκυρη δημοσκόπηση. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι οι Ολυμπιακοί. Γύρω στους 800.000 οι παναθηναϊκοί. Μισό εκατομμύριο οι αεκτζήδες. Και ακολουθούν οι παοκτζήδες.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, Χίτλερ και Στάλιν