ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Ο αποδυτηριάκιας διαβάζει βέβαια. Όχι για να μαθαίνει. Για να ενημερώνεται. Μην τα μπερδεύουμε αυτά. Την ενημέρωση την λαμβάνεις, η μάθηση είναι δικηά σου υπόθεση σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να την κάνεις με τον εαυτό σου πρώτα.
 
Διάβαζα σε ένα site ότι ο Παναθηναϊκός, λέει, έκανε το σουίπ, μετά από δύο μπρέϊκ. Άμα δεν ήξερα ότι έλεγε για την καλαθόσφαιρα το πόνημα θα υποψιαζόμουνα ότι μιλάει για άλογα του ιπποδρόμου. Ανωμαλία μεγάλη αυτή του αθλήματος. Να έχει τη σύνδεση με την Αμερική. Στα λόγια εννοείται. Και στους αραπάδες που παίζουνε εδώ πέρα και πηδάνε σαν τα κατσίκια. Όχι στην οργάνωση. Δεν είναι αυτό το θέμα μου.
 
“Αυτή είναι μόνο η αρχή” διαβάζω στο κείμενο για τον Παναθηναϊκό. Έφυγε ο Ομπράντοβιτς και μια ντουζίνα παίκτες και πήρε το νταμπλ. Θρίαμβος! Έτσι είναι.  Και πρέπει κλαίει με μαύρο δάκρυ ο Δημητράκης. Γιατί έπεσε θύμα της ρουλέτας. Του τζόγου. Αλλά είναι η φτιξιά του τέτοια, που δεν το καταλαβαίνει.
 
Άρχισε τη σαιζόν με οικονομία ο υιός. Πήρε το μαγαζί την εποχή που το φάρμακο περνάει κρίση. Δεν είχε το τεράστιο πορτοφόλι, που άνοιγαν ο πατέρας και ο θείος στις δόξες του. Όφειλε να παίξει στο ίδιο επίπεδο, όμως. Πήγε μετρημένα. Πολύ μετρημένα. Έφαγε σφαλιάρες στην αρχή κι άρχισε να ποντάρει χοντρά για να ρεφάρει. Φόρτωνε νούμερα συνέχεια στο τραπέζι. Τα κατάφερε;
 
Στο τέλος έφυγε με δυό “φράγκα” στην τσέπη είναι η αλήθεια. Μπήκε, όμως, στο καζίνο για να παίξει ένα χιλιάρικο και πόνταρε στην μπίλια τα τριπλάσια. Εσένα που είσαι οπαδός δεν σε ενδιαφέρει. Ο ρόλος του είναι να σου χαρίζει κούπες. Να τα χώνει, διαφορετικά ας κόψει τον λαιμό του.
 
 Κι αυτή είναι η αρχή, το ξεκίνημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Στη συνέχεια να χώσει και άλλα στον τζόγο του μπάσκετ ο Δημητράκης. Στη μαύρη τρύπα.  Εκεί όπου δεν βγαίνεις κερδισμένος, ποτέ.
 
Ο πατέρας του είχε το απωθημένο με τους Βαρδινογιάννηδες και φτιαχνόταν να ακούει “Παύλο Θεέ πάρε την ΠΑΕ”. Ο γιός παρακαλάει να είναι οι Αγγελόπουλοι στο παιχνίδι για να έχει αντίπαλο. Η' μήπως όχι. Εσύ που έχεις μαγευτεί με την καινούργια αρχή πως την κοζάρεις τη δουλειά;