ΤΑ 500 ΣΚΕΠΤΟΤΑΝ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

 

Ο Φερέιρα, καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται, του το είπε ξεκάθαρα του Αλαφούζου: «Μακρυά από τον Καραγκούνη. Καλός, κακός παίκτης, χρήσιμος ή, όχι, είναι ζημιάρης. Γκρινιάρης. Και θέλει να φτιάχνει τη σύνθεση. Κανένας προπονητής δεν γουστάρει τέτοιον ποδοσφαιριστή στα αποδυτήρια».

- Και πως το λές αυτό, απορεί ο Αλαφούζος, και με το δίκαιο του. Σου είπε ποτέ ο Καραγκούνης, ότι θέλει να έχει λόγο στην ενδεκάδα;

Ο Πορτογάλος ήξερε τι έλεγε. Νόμιζε, δηλαδή, ότι ήξερε τι έλεγε στο αφεντικό της ΠΑΕ. Ήταν βέβαιος για το τι έπαιζε στο κεφάλι του Καραγκούνη, μετά από τόσα χρόνια στη μπάλλα.

«Είναι ο τύπος του αυτός του Καραγκούνη, επιμένει ο προπονητής. Στο δείχνει καθαρά πως θέλει να είναι ο γενικός κουμανταδόρος ανάμεσα στους παίκτες. Και κάποιοι προπονητές, επειδή έτσι το σκέπτονται, επειδή δεν νοιώθουν ότι είναι τσάτσοι του παικταρά, «συνεργάζονται» μαζύ του, μ’ αυτόν το χαρακτήρα παίκτη που θέλει να είναι ο αρχηγός με ή, χωρίς περιβραχιόνιο…».

Να αφήσουμε τα γενικά, τα θεωρητικά, τα ακαδημαϊκά και να περιοριστούμε στον συγκεκριμένο Καραγκούνη. Έλεγε στον Αλαφούζο:

«Έβλεπα τα μούτρα κάποιων παικτών στον πάγκο και καταλάβαινα… Ήταν στεναχωρημένοι, περίμεναν να τους χρησιμοποιήσω, ποντάροντας στο ότι θα με επηρεάσει ο Καραγκούνης…».

Τελικά, δεν θα πεις ότι έγινε του Φερέιρα με τον Καραγκούνη. Και ο Αλαφούζος δεν τον ήθελε τον τυπάρα. Έλα, όμως, που η ΠΑΕ του χρωστάει 522.500 ευρώ. Γι’ αυτό ο Αλαφούζος τον άρχισε στο ψηστήρι, από το τηλέφωνο, στην Αθήνα ο ένας, στην Αγγλία ο άλλος.

Μάρκα μ’ έκαψες ο πρόεδρος άρχισε παραμύθι φούρναρης να λέει στον άλλον «Λάθος μου που σ’ άφησα να φύγεις, είσαι η κολώνα της ομάδας, θέλω να γυρίσεις πίσω, μπλα μλα μπλα…».

Ο μεν Αλαφούζος να σκέπτεται την πεντακοσαρού μήπως την πετσοκόψει, ο δε Καραγκούνης πάνω στο τηλεψιστήρι, στο πες πες, του είπε, υποθέτω, «Αυτή η χαμούρα ο Φερέϊρα δεν κάνει, πάρε άλλον, να, τον Αναστασίου πάρε, είναι καλός, φρέσκο μυαλό, φιλόδοξος, η καλύτερη σου… Και κάνε τον πακέτο με τον επίσης δικό μου άνθρωπο, τον Νταμπίζα, που όλο το Νιουκαστλ παραμιλάει για πάρτη του, ρώτα, πρόεδρε, και θα μάθεις…».

Δεν νομίζω ότι το έβγαλε μόνος του ο Αλαφούζος όταν είπε ότι τον Νταμπίζα του τον πρότεινε ο Καραγκούνης. Γιατί, δηλαδή, να μασήσω τον Καρά που διέψευσε τον Αλαφού και να μη λάβω υπ’ όψιν την κουβέντα του προέδρου του Παναθηναϊκού.