ΠΡΩΤΟΙ ΚΩΟΥΤΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

 

Με το ταλέντο του ο μπασκετμπωλίστας ο Αντετοκούμπο χώθηκε στο ΝΒΑ. Σ’ αυτό το ντραφτ που για να βρεις θέση σε έχουνε ψάξει τα λαγωνικά της Αμερικής, άρα ποντάρουνε ότι μπορεί να παίξεις μπάσκετ εκεί άμα σκιστείς στη δουλειά.
 
Μεγάλη μαγκιά του μαυράκου. Και αν πανηγύριζε το παλληκάρι με την ελληνική σημαία είναι δικό του θέμα. Η Ελλάδα δεν έβγαλε κανέναν Αντετοκούμπο μπασκετμπωλίστα. Και πολύ περισσότερο δεν ήθελε κανέναν Έλληνα Αντετοκούμπο το κράτος, μέχρι που ψήθηκε ένας υπουργός, ότι άμα του δώσει διαβατήριο θα παίξει στην εθνική ομάδα, επειδή πηδάει μέχρι τον Θεό και καρφώνει. Που σημαίνει πως ο έτσι Αντετοκούμπο αν είχε ταλέντο στην ιατρική ή, την αρχαιολογία δεν θα το μαθαίναμε ποτέ και θα γύρναγε χωρίς διαβατήριο μέχρι να τον σκουπίσει η αστυνομία, γιατί ήταν άγραφος. Δεν είχε χαρτιά, τίποτα. Ανύπαρκτος.
 
Είναι νόμιμος ο τρόπος που πήρε διαβατήριο σε μια μέρα; Δεν το ξέρεις.  Όπως δεν ήταν νόμιμος ο τρόπος που πήραν ένα σωρό Αλβανοί και Γεωργιανοί για να φέρνουνε μετάλλια σε διάφορα αθλήματα. Και παλαιότερα οι μπασκετμπωλίστες οι Αμερικάνοι και οι Σέρβοι με τα ελληνικά ονόματα.
 
Αυτό έχει μάθει η Ελλάδα να παράγει καμμιά εικοσαριά χρόνια τώρα στον αθλητισμό. Διαβατήρια. Πρώτοι κώουτς οι υπουργοί, που βάζανε την υπογραφή τους.