ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ

 

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Δεν το λένε αυτό σ’άλλη χώρα. Η Αλβανία ποτέ δεν πεθαίνει, το Μεξικό, η Ταγκανίκα, η Ονδούρα, η Σουηδία. Ο Έλληνας το λέει και ξέρει ποιο είναι το βαθύτερο νόημα της ατάκας.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει σημαίνει Είμαστε αυτοί που είμαστε, κι όσο Καραγκιόζηδες και να είμαστε, πάντα θα είμαστε αυτοί.

Πανέτοιμοι δηλώνουμε για το αυριανό σώου. Ο Παναθηναϊκός θα απολογηθεί Πέμπτη μεσημέρι για τα επεισόδια κι όλους τους τσαμπουκάδες στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, το περασμένο Σάββατο. Υπ’ όψιν, ότι θα ακουστούν και πραγματάκια που μέχρι σήμερα δεν έχουν βγει στον αέρα.

Πιο καθαρά δεν γίνεται να το πουν από τον Παναθηναϊκό, ότι όλο το έργο είναι στημένο από τον Ολυμπιακό, για να τιμωρηθούν οι πράσινοι και να παίξουν με τους κόκκινους σε άδεια Λεωφόρο. Ο ΟΦΗ, άλλωστε, σου λένε έχει πάρει μεταγραφή από τον Βαρδινογιάννη στον Μαρινάκη.

Είπαμε. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Σα να είμαστε στον περασμένο αιώνα, πενήντα χρόνια πίσω, και πριν τον πόλεμο ακόμα. Όπως βλέπεις μία ελληνική ταινία της δεκαετίας του ’60, και είναι σα να γυρίστηκε χθες.