ΨΕΥΤΟΓΚΟΜΕΝΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΑ’ΧΕ ΧΑΜΕΝΑ

Πηγή: INTIME
 

Τελικά, όταν ο αντίπαλος έχει τη μπάλλα ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει στο γήπεδο. Μη στέκεσαι στο αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Ποτέ. Το αποτέλεσμα, επειδή μιλάμε για μπάλλα, μπορεί να είναι έτσι και μπορεί αλλοιώς, στον ίδιον αγώνα. Άνετα θα μπορούσε να τελειώσει 3-0 υπέρ της Μπενφίκα. Όπως και 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Μπάλλα είναι αυτή. Όπως άνετα στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε, όπως έπαιξε, να χάσει 3-0 κι όχι να κερδίσει 3-0. Μιλάμε με βάση την εικόνα των παιχνιδιών. Αφήνουμε, λοιπόν, στην άκρη το αποτέλεσμα, το 1-0 επί της Μπενφίκα (στη φωτό ο Τζούρισιτς αποφεύγει τον Εντιγκά).

Το ερώτημα είναι γιατί ο Ολυμπιακός δεν κτύπησε το παιχνίδι. Γιατί δεν μπήκε στο παιχνίδι. Γιατί δεν ζήτησε τη νίκη, άσχετο ότι την πήρε διότι συμβαίνει να ξεχνιούνται κάποιες φορές στο κρεββάτι οι μούσες και οι δαίμονες του ποδοσφαίρου.

Η μόνη εξήγηση που δίνω είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαθαν ναυτία με τη σκέψη ότι θα προκριθούν. Δεν είναι συνηθισμένος ο Ολυμπιακός σ’αυτό το επίπεδο. Να θεωρεί δεδομένη την πρόκρισή του στους «16» του τσάμπιονς ληγκ.

Όπως ένας ψευτογκόμενος συνοικιακός τα’χε χαμένα, δεν ήξερε πώς να συμπεριφερθεί με μία επώνυμη, λουσάτη κυρία, που του έκανε τα γλυκά μάτια. Δεν έχω άλλη εξήγηση για το χάλι με την Μπενφίκα.