ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗΑ ΤΩΝ ΡΟΥΜΠΙΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ

 

Πριν από 28 χρόνια είχε πέσει σα βόμβα. Ότι ο «βασιληάς των ρουμπινιών» αγοράζει τον Ολυμπιακό. Ένα όνομα εντελώς άγνωστο, από το πουθενά, από τις ζούγκλες της Αφρικής, ένα μπατηρόπαιδο από την Αίγινα που είχε γίνει μέγας και τρανός στην Κένυα. Ο Αργύρης Σαλιαρέλης.

Φοβερά πράγματα. Θα παίξει το ίδιο σκηνικό και μ’ αυτόν τον κύριο Κωνσταντινίδη, τον άγνωστο και πολλά βαρύ εισαγωγέα διαμαντιών στην Ευρώπη, που καψουρεύθηκε τον Άρη; Προς το παρόν, και πριν τα βεγγαλικά και τα γιορταστικά επειδή, επιτέλους, βρέθηκε επενδυτής, δουλεύουν οι τηλεοπτικές αποκαλύψεις. Και που ‘σαι ακόμα για τα άπλυτα του Άρεως.

Έτσι που λες, τότε, στον Ολυμπιακό, την εποχή που  ήταν κουμάντο ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών, ο αξιοπρεπής Νίκος Ευθυμίου και ο σκληροτράχηλος Σταύρακας Νταϊφάς στο Λονδίνο για λόγους υγείας.

Μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός το «μυθικό» ποσό των 120εκ. δραχμών, δηλαδή γύρω στις 350.000 ευρώ σήμερα. Και η ομάδα στην πείνα. Με συνέπεια ο Ευθυμίου μέσω της άλφα μπανκ να πουλάει τις μετοχές στους γάβρους για να μαζέψει τίποτα ψιλά.

Και πάει ο άνθρωπος με τη χρυσή μερσεντές, ο Σαλιαρέλης, και επιτόπου σκάει 65εκ. δρχ. και παίρνει το μασούρι με τις μετοχές. Σαλτάρησε ο Νταϊφάς. Άφησε άναυδους τους γιατρούς στο Λονδίνο, καβάλησε το αεροπλάνο και κάνει γενική συνέλευση για να βγάλει άκυρες τις μετοχές του Σαλιαρέλη. Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια.

Μη λέμε πολλά. Όπως ο Κωνσταντινίδης του Άρεως, έτσι και ο Σαλιαρέλης πριν καταλήξει στον Κορυδαλλό σαν υπεύθυνος της φυγής Κοσκωτά εκτός Ελλάδος είχε μπλεχτεί με τα μήντια.

Η «υπόθεση Κωνσταντινίδη» τώρα μόλις αρχίζει.

Διαβάστε ακόμα:

Από τον ρεφενέ 500 στον πρωθυπουργό