ΓΙΑΤΙ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Πηγή: INTIME
 

Ο Ερνέστος Βαλδέρδε έχει ανοίξει λογαριασμό με το ελληνικό πρωτάθλημα αφού δύο φορές έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού μάλιστα με επιτυχία, που σημαίνει ότι η πόρτα παραμένει ανοικτή. Τίποτα δεν αποκλείεται, μία ακόμα επιστροφή στον πρωταθλητή, μία πρόταση από άλλη ομάδα κορυφής της σούπερ ληγκ.

Το 1964 γεννήθηκε, σα σήμερα 9 Φεβρουαρίου, ο Ισπανός και με την ευκαιρία να αποκαλύψουμε ότι παραλίγο, στο τσακ θα είχε έρθει στην ΑΕΚ επί εποχής Ντέμη Νικολαϊδη
Πριν από εννέα χρόνια ο Ντέμης στην πραγματικότητα σούταρε τον Φερνάντο Σάντος, άλλο ότι βγήκε προς τα έξω πως το διαζύγιο ήταν συναινετικό. Ο Ίβιτς μέσα σ' αυτούς που πρότεινε για αντικαταστάτες ήταν και ο Βαλβέρδε. Γνωστό αυτό.

Πέραν απ' ό τι άκουγε για τον κάθε υποψήφιο ο κοντός ήθελε, πριν συμφωνήσει, να έχει μαζύ του ένα “φιλικό” τετ-α-τετ. Μια συνάντηση “γνωριμίας” σε προσωπικό επίπεδο και γι' αυτό ζήτησε να συναντηθεί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Σα φάτσα, σα στήσιμο, σα σπρέχεν δεν του έκανε ο ψευτοβάσκος του Ντέμη Νικολαϊδη. Γι' αυτό το βράδυ δεν βγήκε μαζύ του για φαγητό.

Με κάθε υποψήφιο προπονητή, τελικά αυτός ήταν ο Φερέρ μετά τον Σάντος, ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ είτε επρόκειτο να συμφωνήσει μαζύ του, είτε όχ,ι είχε μια νυχτερινή έξοδο σε ρεστωράν.

Επειδή, όμως, τον είχε από χέρι απορρίψει τον Βαλβέρδε, αυτός ήταν ο μόνος με τον οποίον δεν συνέφαγε ο Νικολαϊδης. Τον Ερνέστο τον έβγαλε έξω ο Ίβιτς.

Στη συνέχεια ο Νικολαϊδης το ξανασκέφθηκε, τον έψησε και ο Ίβιτς, και είπανε να πάρουνε στην ΑΕΚ τον Βαλβέρδε. Άργησαν, όμως, μια μέρα!. Τον είχε κλείσει η Εσπανιόλ με την οποία ο Βαλβέρδε έφθασε τελικό ΟΥΕΦΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Η «αρχαία» ομοσπονδια στο νέο ακόμα κράτος