ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ DEAL Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Πηγή: INTIME
 

To 2005 ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίασε, τότε, τα σχέδια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ που το είχε ονοματίσει “Αγια Σοφιά”. Πού κολλάει ένα κορυφαίο σύμβολο του χριστιανισμού και του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, με ρίζες έως το Βυζάντιο με τον ΟΠΑΠ; Με μια ανώνυμη εταιρεία ποδοσφαιρικού τζόγου.

Αποκαλύπτουμε ότι πριν από 8-9 χρόνια, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, ο Μελισσανίδης είχε σχεδόν εξασφαλίσει τη χορηγία του ΟΠΑΠ, δηλαδή την ονοματοδοσία του στοιχηματικού κολοσσού στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, που θα λεγόταν και “Αγια Σοφιά” και σ' άλλο ταμπλώ “Γήπεδο ΟΠΑΠ”.

Στις τότε επαφές του σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο ο τίγρης είχε “εκβιάσει” λέγοντας ότι αν δεν δεχθεί ο ΟΠΑΠ τότε θα προχωρήσει στην πρόταση που του είχε κάνει πολύ μεγάλη φίρμα, γερμανική, αυτοκινητοβιομηχανίας. Ότι θα δοθεί αυτηνής το brandname στο γήπεδο της Φιλαδέλφειας.

Με την ευκαιρία να αποκαλύψουμε: Την περίοδο της πολυμετοχικότητας στον Παναθηναϊκό όταν ακόμα σχεδιαζόταν με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων η κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό είχε συμφωνηθεί να γίνει διαγωνισμός. Ποια εταιρεία θα έδινε το όνομά της.

Ο Βγενόπουλος, όμως, έκανε ένα κόλπο και μόνον με 2 εκ. ευρώ το χρόνο είχε εξασφαλίσει να λέγεται “Marfin”  το νέο γήπεδο, ενώ ο Τζίγγερ υπολόγιζε σε τριπλάσιο ποσό, τουλάχιστον.

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού δεν έγινε, έγινε συνιδιοκτήτης του ΟΠΑΠ ο Μελισσανίδης. Άσχετο, το αναφέρουμε έτσι, πόσα πράματα που δεν τα “βλέπεις” σήμερα, τα τρως στη μάπα το επόμενο τέρμινο.

Ένας ειδικός χώρος στο συγκρότημα γραφείων του προσωπικού ορόφου του Μελισσανίδη στο κτίριο της Aegean είναι για τις ανάγκες κατασκευής του νέου γηπέδου. Ένας φάκελλος περιλαμβάνει όλα τα σημαίνοντα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης που έχουν έτσι ή, αλλοιώς εμπορική σχέση με πολυεθνικά brand.

Στα υπ' όψιν του Μελισσανίδη είναι όλες αυτές οι παγκόσμιες εταιρείες που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για την επικοινωνία τους με την αγορά και την διαφημιστική τους “συντήρηση”. Όλες αυτές οι εταιρείες είναι υποψήφιες για να προχωρήσει σε deal η ΑΕΚ όταν θα έχει αποκτήσει το γηπεδικό της διαμάντι.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν ο Αλαφούζος έσωσε τον Ολυμπιακό