ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΦΕΝΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΠΕΝΦΙΚΑ

 

Άσε τους άλλους να περιμένουν να δουν αν θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να προκριθεί στο γιουρόπα. Αν θα περάσει την Μπενφίκα. Κολλημένοι με το αποτέλεσμα. Αν θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ, αν όπως κάτσει το πρώτο ματς θα έχει ελπίδες στη ρεβάνς.

Δεν ασχολείται μ' αυτά ο αποδυτηριάκιας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αποψινού παιχνιδιού θα περιμένω να δω, να βαθμολογήσω τον Ιβάν Σαββίδη και τον Χουμπ Στέφενς. Τι δουλειά έχουν κάνει στον ΠΑΟΚ, αν έχουν κάνει. Και ό, τι έχουν κάνει, δυστυχώς γι' αυτούς, ευτυχώς γι' αυτούς, φαίνεται στο γήπεδο. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος και σκορ με Μπενφίκα, επιμένω.

Δεν μπορεί να είναι ίδιος ο ΠΑΟΚ, όπως κάθε ομάδα, με διαφορετικό αντίπαλο. Κατανοητό αυτό και στις σκνίπες. Άλλο παίζω με την Μπενφίκα κι άλλο με την Μπάγερν.

Κόντρα, λοιπόν, στην πορτογαλική ομάδα ο ΠΑΟΚ θα δώσει τις εξετάσεις του. Κι όταν λέμε ΠΑΟΚ εννοούμε κατ' αρχήν τον ιδιοκτήτη, και κατά δεύτερο λόγο τον προπονητή.

Στόχος του ΠΑΟΚ υποτίθεται ότι είναι να καταστεί μια επαγγελματική ομάδα. Να λειτουργεί επαγγελματικά. Κι αυτό δεν μπορεί να προκύψει ποτέ αν ο μεγαλομέτοχος δεν διαχειρίζεται την ΠΑΕ σαν επιχειρηματίας.

Πονάει ο ΠΑΟΚ στο κομμάτι το διοικητικό, το οικονομικό και το αγωνιστικό. Αυτοί οι τρεις τομείς είναι ξεχωριστοί αλλά και αλληλεπιδρούν, συνδέονται. Ποια πρόοδος έχει συντελεστεί στον βαλκανικό ΠΑΟΚ από τότε που ήρθε ο Σαββίδης; Πολλά δεν θα κρυφθούν απόψε. Όπως και η ουσιαστική ή, όχι σχέση με την καθαρά αγωνιστική πλευρά της ομάδας που έχει ο Ολλανδός προπονητής.

Διαβάστε ακόμα:

Οι μουμπουνιέρες του ΠΑΟΚ και του Στέφενς