ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Ομάδα συμμετοχής είναι ο Ολυμπιακός στο τσάμπιονς ληγκ, όχι ομάδα διάκρισης. Ποιος το λέει αυτό; Η πραγματικότητα. Κάθε χρόνο ο πρωταθλητής, ακριβώς επειδή είναι πρωταθλητής στην Ελλάδα, εξασφαλίζει σίγουρα θέση στους ομίλους. Ποιος, όμως, είναι ο απολογισμός του Ολυμπιακού τα τελευταία 20 χρόνια στην πιο λουσάτη και βιτρινάτη διοργάνωση της Ευρώπης, το τσάμπιονς ληγκ;

Είπαμε. Ο Ολυμπιακός όσο και να το επιθυμεί παραμένει μια ομάδα συμμετοχής. Δεν είναι ανταγωνιστική, δεν είναι σε θέση να παίξει σε πιο βαθειά νερά, στους «8», γιατί όχι και στους «4».

Όταν ο πρωταθλητής έχει μόνιμη παρουσία στο τσάμπιονς ληγκ δεν λέει τίποτα να περάσει τη φάση των ομίλων και να προχωρήσει μονάχα ένα βήμα στα παιχνίδια νοκ-άουτ. Μετά από τόσα χρόνια παρουσιάζει μια αγωνιστική στασιμότητα. Δεν είναι έτσι, όμως.

Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να μιλάμε για μειονεκτικότητα του Ολυμπιακού. Ότι υστερεί, ότι δεν προοδεύει. Γιατί; Η κατάρα του ελληνικού πρωταθλήματος είναι η θηλειά στο λαιμό του Ολυμπιακού που δεν θα τον αφήνει να αναπνεύει στους ρυθμούς και τις απαιτήσεις του τσάμπιονς ληγκ.

Να το πούμε αλλοιώς. Το πρωτάθλημα το όχι ανταγωνιστικό δεν σπρώχνει τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Απεναντίας, όσο κι αν προσπαθεί ο Ολυμπιακός να ξεφύγει σ’ άλλες ταχύτητες, η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα θα τον αποσυντονίζει.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μίτσελ δεν φοβάται να εκτεθεί