ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ

 

Τα στημένα ματς είναι μια πραγματικότητα. Αυτό παραδέχθηκε ξεκάθαρα ο άνθρωπος της ΟΥΕΦΑ στο σεμινάριο διαιτητών που έγινε στη Λισαβώνα. Ο Εμίλιο Γκαρσία, υπεύθυνος για τον πειθαρχικό έλεγχο και τη διαφάνεια της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Καλώστονα τον αποδυτηριάκια, που μας παραμυθιάζει με συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Ότι παίζουν και στημένα ματς στην Ευρώπη, όχι μόνον στην Ευρώπη. Για νέο μας το λες, ρε αποδυτηριάκια;

Σου λέω ότι στη Λισαβώνα συγκεντρώθηκαν όλα τα κοράκια πρώτης γραμμής, ο αφρός της ευρωπαϊκής διαιτησίας, κι εκεί ακούστηκε η μεγάλη ομολογία. Η μεγάλη παραδοχή. Να προσέχουμε, δηλαδή, διότι κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε μαριονέτες στο γήπεδο αν το ματς είναι στημένο. Όταν σφυρίζουμε ένα παιχνίδι με γνωστό εκ των προτέρων αποτέλεσμα.

Και επειδή αυτοί που έχουν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ οικονομικά συμφέροντα από ένα στήσιμο για να διασφαλίσουν, για να κλειδώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα,πιθανότατα να προσπαθήσουν να βάλουν στο κόλπο και τον διαιτητή, γι’ αυτό έπεσε η προειδοποίηση στη Λισαβώνα. Μιλάμε για κυκλώματα, κι όχι «ερασιτέχνες» που θα την κάνουν μια φορά.

Η UEFA είναι μια πολυεθνική εταιρεία. Δεν την συμφέρει το αβαβά. Εκτός κι αν η ίδια εξυπηρετείται οικονομικά και με το δικό της τρόπο θα παρέμβει διαιτητικά υπέρ μιας ομάδας, σε βάρος κάποιας άλλης. Όχι, όμως, εκτός ΟΥΕΦΑ αλεπουδιάρηδες να πλησιάζουν και διαιτητές, όπως κάνουν με προέδρους ΠΑΕ, προπονητές και παίκτες. Πράγματα που έχουν συμβεί.

Διαβάστε ακόμα:

Διαιτητής άστητος σε στημένο ματς