ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Πηγή: INTIME
 

Όταν βγει στο γήπεδο ο παίκτης δεν σκέπτεται τίποτα. Αυτό θα πει Έχω καθαρό μυαλό. Δεν υπάρχουν όλα αυτά τα περίεργα που τους φορτώνουν. Ότι πρέπει να κερδίσουν. Ότι είναι καλύτεροι. Ότι ο αντίπαλος μασιέται. Ότι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι πλεονέκτημα, είναι μειονέκτημα. Άρχισε το παιχνίδι; Όλα έχουν σβήσει, έχουν εξαφανιστεί από το κεφάλι του ποδοσφαιριστή.

Μιλάμε για τη ρεβάνς ΜάντσεστερΟλυμπιακού (στη φωτό ο Ρομπέρτο με τη συζυγό του από την αναχώρηση της ομάδας για το Μάντσεστερ). Στο λέω με την υπογραφή φαρδειά – πλατειά του αποδυτηριάκια. Όλα είναι μέσα. Τίποτα δεν ξέρεις, τίποτα δεν μπορείς να λες.

Για μένα ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες και να κερδίσει, όχι απλά να προστατεύσει το 2-0 του πρώτου ματς. Γιατί; Επειδή πράγματι η πολύ μεγάλη Μάντσεστερ βρίσκεται σε πολύ άσχημο φεγγάρι. Δεν το ξέρεις, όμως. Δεν μπορείς, δηλαδή, να αποκλείσεις σ’ ένα παιχνίδι, μονάχα σ’ ένα παιχνίδι, η αγγλική και παγκόσμια αντίπαλος του Ολυμπιακού να μεταμορφωθεί.

Συμβαίνει. Μια ομάδα σε αγωνιστική κρίση, μονάχα σ’ ένα αγώνα, να κάνει την υπέρβαση. Είναι αυτό που λέμε. Με την ποινή της γελοιοποίησης στο ποδόσφαιρο είναι απαγορευτική η πρόβλεψη. Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και πως θα παίξει μια ομάδα και πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμα:

Η Μάντσεστερ πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό