ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ SHOW ΑΛΑ ΤΟΥΜΠΑΣ!

Πηγή: INTIME
 

Τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Σύσκεψη κορυφής, λέει, έδωσε εντολή να γίνει ο πρωθυπουργός Σαμαράς για να λυθεί το πρόβλημα της βίας, μετά τα αίσχη της Τούμπας στην ρεβάνς κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Κάνουμε πλάκα. Μιλάμε τώρα για χοντρή πλάκα.

Ποιο πρόβλημα της βίας, για να μη μας τρελλάνουν. Τζάμπα θα κληθούν, όπως λένε, όλοι οι πρόεδροι των ΠΑΕ σ' ένα τραπέζι για να δουν τι θα κάνουν.

Δεν υπάρχει πρόβλημα βίας. Να ξέρουμε τι λέμε. Βία και χάος και αθλιότητες με τη συμμετοχή των μαζών στα γήπεδα υπάρχουν. Άλλο αυτό. Δεν είναι πρόβλημα, όμως. Δεν ενοχλεί την κοινωνία, όμως.

Ούτε και το κράτος πήρε στα σοβαρά το εν λόγω “πρόβλημα”. Και σ' αυτό το “πρόβλημα” το ελληνικό κράτος πανηγυρικά καταδεικνύει τη γελοιότητά του. Ότι είναι ένα κράτος της πλάκας. Της πολύ πλάκας.

Μπουρδέλο τα είχε κάνει ο Μαρινάκης στο Καραϊσκάκη, σε ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό, πριν 4 χρόνια και είπε Δεν έγινε τίποτα. Το ίδιο προχθές και ο Σαββίδης όταν οι παοκτσήδες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο όργιο. Δεν έγινε τίποτα είπε ο Ιβάν.

Το 1974, μετά την πτώση της χούντας ο πρώτος μετά τη δικτατορία ΓΓΑ Στασινόπουλος έκανε περιοδεία σ' όλη τη Δυτική Ευρώπη να δει πως οι πολιτισμένες χώρες αντιμετωπίζουν τον χουλιγκανισμό, που είχε αρχίσει να εμφανίζεται και στην Ελλάδα.

Το 1981 ο πρώτος πασοκικός υφυπουργός αθλητισμού Κατσιφάρας είχε απειλήσει τους προέδρους των ΠΑΕ ότι θα τον παρακαλάνε γονατιστοί, διότι τόσο σκληρά μέτρα θα πάρει.

Ο επόμενος υπουργός αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, όταν κάηκε το ΟΑΚΑ σε ντέρμπυ, το 'ριξε κι αυτός στις απειλές. Ότι θα κλείσει το ΟΑΚΑ. Όπως όλα τα προβλήματα οι τύποι έλυναν τα προβλήματα με το στόμα.

Οι άνθρωποι κάνουν πλάκα. Σου λέω την αλήθεια. Τι συμβαίνει. Βία υπάρχει στα γήπεδα, όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα. Άλλο είναι το πραγματικό πρόβλημα. Θέλουν τη βία. Για το ελληνικό κράτος και ό,τι υπάρχει από πίσω του είναι ευχής έργο οι “παραστάσεις” της λαϊκής αλητείας στο γήπεδο, όπως το σώου στο 1-0 του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγάλο ραντεβού των ανεγκέφαλων