ΠΑΟΚ, ΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΜΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ

 

Μία χύμα κατάσταση είναι ο ΠΑΟΚ. Ένα σκόρπιο πράμα. Οι κουλτουριάρηδες θα το έλεγαν ακυβέρνητο σκάφος. Αυτή είναι η αλήθεια. Δυστυχώς. Δυστυχέστατα.

Δεν μπορείς να μιλάς σήμερα για τον ΠΑΟΚ αν δεν χρησιμοποιείς σκληρή γλώσσα. Ωμή. Ψυχρή. Και δικαίωμα γνώμης για τον ΠΑΟΚ έχει ο καθένας που αγαπά το ποδόσφαιρο. Που ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να είσαι παοκτσής.

Κομμάτι, μάλιστα τόσο ισχυρό κομμάτι στην πίτα του εγχώριου ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ, κι όταν αυτός κυκλοφορεί σαν ασθενής, τότε επηρεάζει αρνητικά όλο το πρωτάθλημα. Να μπούμε κατ' ευθείαν στο ψαχνό. Αυτά που έγιναν στην χθεσινή προπόνηση της ομάδας αναδεικνύουν τόσο κραυγαλέα, για μια φορά ακόμα, το μέγα πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Το έλλειμμα του ηγέτη.

Δεν θα μας καταργήσουν τις προαιώνιες αξίες της ζωής. Τις ανάγκες στους αιώνες των αιώνων που χρειάζεται οτιδήποτε συλλογικό, μαζικό, λαϊκό. Μόνον αν θέλουμε τον ΠΑΟΚ ένα καφενείο, μια ψησταριά, ένα ουζάδικο, θα αρνηθούμε τον αρχηγό. Και θα παραδώσουμε την ομάδα στην εξέδρα, στον όχλο.

Ό, τι πει ο γίγας λαός. Γραφικότητες. Ο κόσμος έχει πάθος, πυρετό, ενθουσιασμό, απογοήτευση, όμως όχι κρίση, όχι γνώση, όχι ευθύνη. Ποιος κρατάει το πηδάλιο στον ΠΑΟΚ; Ο κανένας. Ούτε ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης, ούτε κάποιος επιλεγμένος απ' αυτόν. Κι ακριβώς επειδή είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ο ηγέτης στον ΠΑΟΚ, γι' αυτό η ομάδα εμφανίστηκε ρεμπέτ ασκέρι στον τελικό. Γι' αυτό χθες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους οι ιππότες της εμπροσθοφυλακής του παοκτσήδικου λαού.

Διαβάστε ακόμα:

Να διώξει τον Σαλπιγγίδη ο Ιβάν