Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΑΡΕΣ

 

Έβαλε τα κλάματα ο Σουάρες, ο παικταράς, ο αρχιπαικταράς της Λίβερπουλ, μετά την απίθανη γκέλα 3-3, στο προτελευταίο ματς πρωταθλήματος και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έφαγε στη μάπα τη μαλακία του αιώνος, που την είπε Γερμανός.

Κέρδιζε η Λίβερπουλ με 3-0 εκτός έδρας και τελικά σε 11 λεπτά ισοφαρίστηκε. Ο Ουρουγουανός, ο καλύτερος παίκτης του αγγλικού πρωταθλήματος, κατέρρευσε. Ανθρώπινο. Τον πήραν τα ζουμιά, μετά το αυτοκτονικό αποτέλεσμα και συνάμα χαριστικό στην Μάντσεστερ Σίτυ.

Μόνον Γερμανός θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι όποιος ποδοσφαιριστής μυξοκλαίει στο γήπεδο να τιμωρείται με τρεις αγωνιστικές. Το διέπραξε ο σέντερ-μπακ της Στόουκ Σίτυ Ρόμπερτ Χουτ, επειδή σα γνήσιος Γερμανός θαρρεί ότι και στο γήπεδο είναι καλύτερα να κυριαρχεί ατμόσφαιρα στρατοπέδου.

Το μεγαλείο του ποδοσφαίρου. Αποκαλύπτει τον ψυχισμό σου, ξεβρακώνει τις σκέψεις σου. Δεν αρνούμαι τις βαρειές φιλοσοφίες και τις κλασικές μουσικές, τους Γκαίτε και Νίτσε, Μότσαρτ και Μπαχ, όμως έχουμε να κάνουμε για τη γηπεδική ελευθεριότητα, για τη λατρεμένη ποδοσφαιρική αναρχία κι όχι την τευτονική ακαμψία.

Ο Χουτ, που από τα 20 χρόνια του ήρθε στην Τσέλσυ, δεν βλέπει κανέναν αρχιπαικταρά Σουάρες, αλλά έναν δεύτερης ποιότητας άνθρωπο, επειδή αυτός είναι Νοτιοαμερικάνος. Μια δευτεράτζα. Αν είναι δυνατόν να δακρύζει. Έτσι σκέπτεται ο Γερμανός. Ποιοι παίκτες, ποιοι άνθρωποι, στο γήπεδο βγαίνουν άρματα μάχης.

Όχι, κύριε. Στο ποδόσφαιρο θέλει και κλάμα. Και χαρά. Από την απογοήτευση μέχρι τον πανηγυρισμό. Ό, τιδήποτε βγάζει συναίσθημα. Πίκρα, πόνο, λύπη, αλλά και ενθουσιασμό, ανάταση ψυχής, λύτρωση. Ποιος μαλάκας λέει ότι οι άνδρες δεν κλαίνε.

Διαβάστε ακόμα:

Γαμπρός γεροντοκόρης νεόπλουτης ο Μήτρογλου