ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Έλα, τώρα. Σε παρακαλώ. Ήττα η Ρεάλ, ισοπαλία η Ατλέτικο και η Μπαρτσελώνα. Οι ομάδες που πηγαίνανε τραίνο όλη τη σαιζόν, σε μια αγωνιστική κρισιμότατη έμειναν χωρίς νίκη.

Απαντες βγήκαν να αποθεώσουν την αξιοπιστία του ισπανικού πρωταθλήματος. Είδες η αδιάφορη Μάλαγα, η μικρή Ελτσε, το θρυλικό Βίγκο; Εκτός από τον φίλο μου τον Γιώργη. Αυτός κι αν είναι θρυλική μορφή. Αρρωστάκι του ποδοσφαιρικού τζόγου. Παίζει από το πρώτο δελτίο του ΟΠΑΠ που κυκλοφόρησε στην πιάτσα. Από ΠΡΟΠΟ και στοίχημα μέχρι λοττο, τζόκερ και κίνο.

"Εγώ τον έχω κάνει πολυεθνική τον ΟΠΑΠ και άκουσέ με προσεκτικά, στημένα τα ματσάκια στην Ισπανία" μου λέει σοβαρός. Πήγα να αντιδράσω. "Να σου πω, το έχω σπουδάσει το θέμα. Εκεί που όλοι έχουν ξεχαστεί σκάει μια τέτοια αγωνιστική για να μαζέψουν όλο το πακέτο οι μπούκηδες".

Δεν με άφησε να πάρω ανάσα. "Στη δεκαετία του '80. Σε σαιζόν που οι μεγάλες ομάδες πήγαιναν φυσέκι, σκάει στο ξαφνικό το παραμύθι. Ήττες την ίδια μέρα για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Το θυμάσαι;" Δεν θυμόμουν τίποτα, αλλά είπα ναι. Συνέχισε ο Γιώργης: "Μια γριούλα 100 χρονών που παραμίλαγε στον ύπνο της τα σημεία μάζεψε όλο το χαρτί. Μέγιστη ρεκλάμα για τον οργανισμό. Όλοι άρχιζαν να παίζουν ΠΡΟΠΟ κουτουρού μπουγάτσα. Πήρες πρέφα;"

Δεν μπήκα στη διαδικασία να τον ρωτήσω γιατί αυτός, ο τόσο πονηρεμένος, έχει μείνει στον άσσο. Η απάντηση είναι γνωστή. Ο πίνων μεθά και ο παίζων χάνει. Τουλάχιστον ο Γιώργης χάνει κατά πως γουστάρει.

Διαβάστε ακόμα:

Στη μπαρμουτιέρα ο ΠΑΟΚ την καλή ζαριά