ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΕΥΜΑΡ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ

 

Νεϋμάρ και πάσης Βραζιλίας. Αυτό είναι το περιτύλιγμα. Το απ' έξω. Μην παίξεις, παλληκάρι μου, με την Μπαρτσελώνα στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Αθλέτικο. Κάνε τον τραυματία, αγορίνα μου. Είσαι, άλλωστε, τραυματίας, πότε να προλάβεις να αποθεραπευθείς. Μην παίξεις σ' αυτό το σκοτώστρα παιχνίδι, μην τραυματιστείς και κλαίμε όλοι μαζύ στην Βραζιλία.

Έχει υποχρέωση ο Νεϋμάρ να παίξει με την Μπαρτσελώνα, μάλιστα σ' ένα τόσο κρίσιμο αγώνα, που όπως κι αν τελειώσει δίνει το πρωτάθλημα σε μία από τις δύο ομάδες. Την Μπάρτσα ή, την Αθλέτικο Μαδρίτης.

Έχει υποχρέωση ο Βραζιλιάνος σούπερσταρ να παίξει στο ντέρμπυ το Σάββατο διότι είναι επαγγελματίας. Μόνον επαγγελματίας; Υπερεπαγγελματίας. Τόσο επαγγελματίας που για να κρατηθεί μέσα στη χολυγουντιανή λίστα των ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών, πέρα από την αξία του, θα ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια σε κατάθεση αγωνιστικής απόδοσης. Πιάσαμε το από μέσα. Αφήνουμε το περιτύλιγμα.

Πρωταθλητής στίβου και επιλέγει κάθε χρόνο σε πόσα και σε ποια μήτιγκ θα εμφανιστεί. Τα στάνταρ έχουν ανέβει τόσο που ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Θα χρειαστεί “βοήθεια”, ντοπαρίσματα, κυρίως για να βγάζει τις προπονήσεις που θα τον βοηθήσουν στον αγώνα. Και “συμπληρώματα” τροφής.

Έτσι και ο Νεϋμάρ. Άλλος θα είναι στο μουντιάλ με την Βραζιλία, με περισσότερη ενέργεια, με περισσότερα καύσιμα αν δεν παίξει το Σάββατο. Πρόβλημα να παίξει και στο φινάλε ενός υπερφορτωμένου πρωταθλήματος, όπως είναι το σπανιόλικο.

Και γιατί η Μπάρτσα να ενδιαφερθεί για την Βραζιλία; Με τον Νεϋμάρ έκανε συμβόλαιο, όχι με την εθνική του.

Διαβάστε ακόμα:

Ενας μυθικός ήρωας στην εθνική