ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

 

Μου συνέβη προσωπικά. Αν το βρίσκεις απίθανο δεν είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς ότι έγινε. Το αναφέρω με αφορμή την επίσκεψη και του Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο στην εναλλακτική θεραπεύτρια στο Βελιγράδι. Λοιπόν.

Είμαι στο Βουκουρέστι, ταξίδι επαγγελματικό, δηλαδή δημοσιογραφικό και την πρώτη κιόλας νύχτα με πιάνουν πόνοι κάπου στην κοιλιά μου. Τι κόλπο είναι αυτό; Δεν είχα ποτέ στο παρελθόν ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο. Σήκωσε τα χέρια ο γιατρός της εθνικής ομάδας στίβου.

Ένας Έλληνας, μόνιμα εγκατεστημένος στη Ρουμανία, από την εποχή του εμφύλιου πολέμου, πρότεινε να με πάει σε μια κυρία. Ποια είναι αυτή; Αυτή που θα σε κάνει καλά, μου είπε.

Μια γυναίκα 200 κιλά. Μεγάλα στρογγυλά μάτια, ύφος σχεδόν εχθρικό, όχι απλά αυστηρό, λαιμό ιπποπόταμου και τεράστια στρογγυλά δακτυλίδια. Από πίσω της σε 30 τόσα ράφια φίσκα από γυάλινα βάζα. Βότανα.

Με τη βοήθεια του ελληνορουμάνου της είπα τι τρέχει. Δεν σχολίασε τίποτα, δεν ρώτησε τίποτα, το μάτι της ήταν καρφωμένο στην κοιλιά μου. Όσες φορές με κύτταξε στα μάτια ήταν σα να ήμουν ένοχος. Μου έδωσε τυλιγμένα σε εφημερίδα(!) κάποια χόρτα ξερά και είπε τι να κάνω. Έγινα καλά. Ξέχασα τον κοιλόπονο.

Ο πατριώτης το είπε κι εγώ συμφώνησα. Με τα μάτια η χοντρή έδιωξε το πόνο. Κάποιοι που δεν έχουν σπουδάσει ιατρική σε κανένα πανεπιστήμιο σε θεραπεύουν χωρίς τη δύναμη του αγίου Ποταπίου και της οσίας Σουλπικίας. Έχουν πιάσει επαφές με τις άγνωστες μαγικές δυνάμεις της φύσεως.

Διαβάστε ακόμα:

Μου έκλεψαν την ομάδα μου, ρε!