ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

 

Ροζ φανέλλα ποδοσφαιρικής ομάδας; Όχι, ρε. Το ροζ το έχω ταυτίσει με γυναικείο σλιπάκι. Και με μάρκες ρουλέτας.

Η Ρεάλ παρουσίασε φανέλλες χρώματος ροζ, τη Νο2 εμφάνισή της. Περίεργη επιλογή.

Αν μου ζητούσε κάποιος που θέλει να ιδρύσει μια ομάδα να του πω τι είναι εκείνο που πρώτα απ' όλα θα φροντίσει, έχω έτοιμη την απάντηση. Το πρώτο είναι το χρώμα της ομάδας. Τα χρώματά της, αν θα είναι δύο, τρία.

Απ' εκεί ξεκινάς. Από το χρώμα της φανέλλας, μετά ποιο θα είναι το όνομα της ομάδας. Τεράστια η αξία του συμβολισμού του χρώματος. Ακαταμάχητη η δύναμη του κόκκινου. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες, κι όταν λέμε όλες εννοούμε όλες, οι αυτοκρατορίες της Ιστορίας είχαν βασικό χρώμα το κόκκινο.

Όλα τα λεφτά στο κόκκινο. Πού πας, ωρέ Καραμήτρο, με... ροζ, το κοριτσίστικο χρώμα; Λέω τι παίζει, όχι ποιο χρώμα προσωπικά θα προτιμούσα στην ομάδα μου. Το μαύρο. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό. Σημειολογικά το μαύρο παραπέμπει στο σκοτάδι, στο μυστήριο, στη συνωμοσία, τέλος πάντων ο αντίπαλος να μη γνωρίζει ποιος ακριβώς είσαι, ποια είναι η αληθινή σου δύναμη. Ποντάρω στο μαγνητισμό του μαύρου.

Την ακαταμάχητη μαγεία του ερωτισμού αλλά και της επιβολής που έχει το κόκκινο ο άνθρωπος την παρατήρησε πρώτα στα ζώα. Μην το παρατραβήξουμε. Τέλος πάντων, δεν γνωρίζω γιατί το ροζ ήταν το πρώτο χρώμα στη φανέλλα της Γιουβέντους το οποίο πριν λίγα χρόνια το επανέφερε εναλλακτικά για να τιμήσει το παρελθόν της, και τώρα το διάλεξε μια βασίλισσα, η Ρεάλ.

Διαβάστε ακόμα:

Οι χλεμπονιάρηδες που κατέκτησαν τον γλόμπο