ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ 4 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Πηγή: INTIME
 

Επειδή παίζει πολύ χοντρά στην πιάτσα η ''κωλοτούμπα'' Αλαφούζου, σχετικά με τη δημόσια στάση του απέναντι στον Μαρινάκη, αξίζει να ανασύρουμε ένα κείμενο του αποδυτηριάκια πριν από 38 μήνες. Μας δίνει, θαρρώ, μία ανάγλυφη εικόνα για τον ''ιερό πόλεμο'', τζιχαντικού τύπου που είχε κηρύξει ο πρόεδρος του ΄Παναθηναϊκού σε βάρος του συναδέλφου του Ολυμπιακού Μαρινάκη. Πόλεμος που υποτίθεται δεν γινόταν για προσωπικούς λόγους του Αλαφούζου, όμως διακόπηκε ξαφνικά για λόγους που σίγουρα μόνο ο καναλάχης του σκάι γνωρίζει προσωπικά... Ακολουθεί το κείμενο στις 9 Ιουλίου 2014...

Η αποκάλυψη δεν έγινε από την Δικαιοσύνη, αλλά από τον Σκάι, ιδιοκτησίας του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου, ορκισμένου αντιπάλου του Βαγγέλη Μαρινάκη. Με βάση δικόγραφα που αφορούν την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο εγκαλείται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για συγκεκριμένες παράνομες πράξεις, όπως εκβιασμοί, εκρηκτικά, δηλαδή τοποθέτηση βομβών, δωροδοκίες, αλλά και προσέγγιση αστυνομικών, δικαστικών, πολιτικών.

Χοντρά πράγματα, δηλαδή. Που σημαίνει ότι ακόμα κι αν απαλλαγεί κάθε κατηγορίας ο Μαρινάκης η ζημιά έχει γίνει. Η βαρύτατη ζημιά όταν ο κόσμος, κι όχι αδικαιολόγητα, είναι καχύποπτος για τις βρωμιές που γίνονται στο λεγόμενο παρασκήνιο. Με μια άλλη κουβέντα αυτές οι αποκαλύψεις ρίχνουν στην λάσπη τα 4 πρωταθλήματα του Ολυμπιακού, επί Μαρινάκη.

H καινούρια υπόθεση που έτσι ή, αλλοιώς κάνει μετωπική επίθεση στην κλονισμένη ήδη αξιοπιστία του πρωταθλήματος, γεννιέται από το πλουσιώτατο και συγκεκριμένο υλικό μαγνητοφωνημένων συνομιλιών του Μαρινάκη με στενούς συνεργάτες του. Ακούγονται τρομερά πράγματα.

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα 4 τελευταία πρωταθλήματα. Μόνο εμπαθείς δεν αναγνωρίζουν την αγωνιστική ανωτερότητα της ομάδας στην οποία μεγαλομέτοχος είναι ο Μαρινάκης από το καλοκαίρι του 2010. Αλήθεια, είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός για να πάρει το πρωτάθλημα την αβάντα της διαιτησίας; Όχι, βέβαια. Ακόμα και με την παρέμβαση στη διαιτησία προκειμένου να διευκολύνει τρίτες ομάδες σε παιχνίδια που δεν αντιμετώπιζαν τον Ολυμπιακό.

Δύο είναι οι ερμηνείες. Η πρώτη, ότι ο Μαρινάκης είναι ένας «σπορτσμαν του παρασκηνίου», δηλαδή ότι αρέσκεται να ασκεί την εξουσία του στο ποδόσφαιρο. Αυτή είναι μία πιθανή εξήγηση. Η δεύτερη, η πιο απίθανη, η εντελώς αλλόκοτη, ότι ο Μαρινάκης ασχολείται με το στοίχημα. Τι άλλο να πεις;

Διαβάστε ακόμα:

Κάτι αξέχαστο από τον Ντι Στέφανο