ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΜΟΝΑΧΑ ΦΘΑΝΕΙ

 

Μας απέμειναν δυο παιχνίδια ακόμα. Το αποψινό Βραζιλία – Ολλανδία και το αυριανό  Γερμανίας – Αργεντινής. Τι θα δούμε; Ποιος να ξέρει! Ρωτάω τι μας περιμένει; Είπαμε. Ίσως να δούμε ματσάρα, ματσάρες. Δεν αποκλείεται να φάμε κάποιο κάγκελο. Όπως και να ‘χει μιλάμε για τελικούς μουντιάλ. Καλό, κακό ποδόσφαιρο, μετράει η κρισιμότητα των αγώνων.

Το λένε οι κανονισμοί. Ένα γκολ, μονάχα ένα γκολ κρίνει το αποτέλεσμα. Αν μια ομάδα βάλει ένα γκολ περισσότερο από την άλλη, πήρε το παιχνίδι. Και την κούπα, και την Ιστορία, και τα φράγκα, όλα τα πήρε. Ένα γκολ, πιθανότατα μονάχα ένα φθάνει και περισσεύει.

Δεν επιβραβεύεται η ποιότητα. Όχι τέτοια πράγματα. Να ανακηρυχθεί νικήτρια εκείνη η ομάδα που ικανοποίησε περισσότερο την εξέδρα, ας μην σκοράρησε, ας έβαλε ένα γκολ λιγώτερο. Τι είναι αυτά που λες.

Δε υπάρχει μηχάνημα, και να υπήρχε δεν θα χρησιμοποιούνταν, που να μετράει την ανωτερότητα ανάμεσα στους δυο αντιπάλους. Ποια προσφέρει καλύτερο θέαμα, συγκινήσεις. Ποια δημιουργεί περισσότερες φάσεις για γκολ. Ποια ομάδα διαθέτει ποδοσφαιριστές με καλύτερη τεχνική, επιδεξιότητα.

Είπαμε. Δεν υπάρχουν αυτά. Η κατώτερη ομάδα, η πιο αδύναμη, έβαλε ένα γκολ; Αυτή είναι η μεγάλη νικήτρια.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μέσι δεν είναι Μαραντόνα