ΙΔΙΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Σ’ ΑΛΛΟ ΡΟΛΟ

 

Από πού και ως που η Αργεντινή στον τελικό; Μιλάμε για έκπληξη. Με ποιο… δικαίωμα δηλώνουν παρόντες στον τελικό οι γκαούτσος; Όχι, βέβαια, επειδή είναι μεγάλη ομάδα. Το μόνο μεγάλο που έχουν είναι το όνομα. Η φανέλλα.

Έχουν πάρει δυο μουντιάλ οι Αρτζεντίνοι. Αποτελούν μια μάνα ποδοσφαιρική κι αυτοί. Από τους δρόμους μαζεύεις καλούς ποδοσφαιριστές, παιδιά που μπορούν να εξελιχθούν σε μπαλαδώρους και να βγάζουν έντιμο μεροκάματο από το ποδόσφαιρο.

Σήμερα, όμως, δεν έχουν παικταράδες, ούτε ομάδα ξεχωριστή. Να, όμως, που θα παίξουν τελικό, δηλαδή έχουν στην τσέπη την ελπίδα να το σηκώσουν.

Φέρνω στη μνήμη τους δυο ημιτελικούς. Το 7-1 της Γερμανίας από τη μια και από την άλλη τα πέναλτυ στο Αργεντινή – Ολλανδία. Αν η Βραζιλία αντιμετώπιζε σα μικρή ομάδα, που σήμερα είναι μικρή ομάδα, την Γερμανία δεν θα άρπαζε την επτάρα. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Τι θέλω να πω;

Η Αργεντινή χωρίς να παρίστανε την ανώτερη ομάδα βούτηξε την πρόκριση και επειδή δεν είχε την πίεση της εξέδρας. Μη σου πω ότι η Αργεντινή είδε σαν ανώτερη της ομάδα την Ολλανδία και έψαξε την πρόκριση προσεκτικά. Αποφασιστικά, πολεμικά, όμως όχι σαν «ισάξιος» αντίπαλος, όχι σα το φαβορί της αναμέτρησης.

Αυτά τα ξεχνάμε. Απόψε στον τελικό θα δούμε έργο. Τις ίδιες ομάδες, Αργεντινή και Γερμανία, σ’ άλλους ρόλους. Σ’ άλλη παράσταση.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μέσι δεν είναι Μαραντόνα