Η ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΠΕΙΝΤ

Πηγή: INTIME
 

Όταν πρωτομπήκα στη δουλειά ήταν επόμενο να έρθω σε επαφή με προέδρους μικρών ομάδων. Όχι με τους μεγαλοπροέδρους, τους λεφτάδες. Και από τα φτωχαδάκια πήρα ένα μάθημα. “Όταν δεν έχεις φράγκα και θέλεις να κυκλοφορείς στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής γίνεσαι αναπόφευκτα πονηρός. Ψάχνεσαι. Τι κόλπα θα στήσεις στο νόμιμο και στο πονηρό, προκειμένου να επιβιώσεις. Διαφορετικά θα σε φάνε λάχανο τα άλλα φτωχαδάκια, που θα αποδειχθούν πιο πονηροί από εσένα».

Αυτό ήταν το μάθημα. Όποιος κρατιότανε περισσότερο στην πασαρέλα του πρωταθλήματος ήταν ο πιο αετονύχης. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα, προέδρων και ομάδων. Απίθανοι τύποι, άφραγκοι, κουμαντάρανε ομάδες ιστορικές και το παίζανε κάποιοι στην τοπική κοινωνία της περιοχής τους διότι ήταν γάτες με πέταλα στην μπάλλα.

Κάπως έτσι δίνει την εντύπωση ότι κινείται και ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό. Τι να κάνει ο φουκαράς. Δεν υπάρχει μία στο ταμείο της ΠΑΕ από τη μια και από την άλλη κουβαλάει στις πλάτες του κοτζάμ Παναθηναϊκό. Και δεν μπορείς να πεις ότι φταίει ο καναλάρχης όταν παρέλαβε καμένη γη στον Παναθηναϊκό.

Ψάχνεται, λοιπόν, ο Αλαφού πως να καβατζάρει κανέναν παικτάκο χωρίς να πληρώσει. Γίνεται, ρε; Όλα γίνονται. Και το πιο απίθανο αν το μαγειρέψεις με συνταγή που πιάνει κορόιδο τον άλλον. Πιάσε την περίπτωση του Αμπέιντ. Η επιτυχία του Παναθηναϊκού, ακόμα κι αν τελικά χάσει τον δανεικό Αλγερινό. Να μη σου πω ότι το γκραν σουξέ για τους Νταμπίζα, Αναστασίου θα είναι η Νιουκάστλ να τον κρατήσει σ' αυτή τη δόση τον Αμπέιντ. Θα αποδειχθεί ότι ο Παναθηναϊκός αξίζει σα μαγαζί να παρκάρουν σ’ αυτόν παίκτες άλλες ομάδες.

Ποιος ήταν ο Αμπέιντ, ο 20χρονος, που βρέθηκε πέρυσι στον Παναθηναϊκό, λόγω Νταμπίζα, μεγάλη η χάρη του; Ο κανένας. Κάποιος από τους δεκάδες με το όνειρο να πιάσουν στην Αγγλία ακόμα και σε μικρομεσαία ομάδα όπως η Νιουκάστλ.

Παίρνει κούπα ο Παναθηναϊκός και μπράβο ο Αμπέιντ, που από άσημος προκαλεί το ενδιαφέρον, πρώτα απ' όλα της ομάδας του στην Αγγλία. Τι σημαίνει αυτό; Πως η ελληνική ομάδα δίνει εξετάσεις στην Ευρώπη ότι είμαι ένα αξιόπιστο “Πανδοχείον”. Μου δανείζετε τον παίκτη κι εγώ, το “Ποδοσφαιροπανδοχείον” σας τον επιστρέφω καλύτερον!

Παρακάτω. Αυτό που λέγαμε με τα φτωχαδάκια. Σα “φτωχαδάκι” και ο Αλαφούζος έφθασε να παρουσιάσει πρόταση στην ιδιοκτήτρια ομάδα την εξής ευκαιρία: “Δώστε μου τον παίκτη, να “ανατραφεί” κι άλλο στον Παναθηναϊκό, κι όταν πουληθεί το 50% για πάρτη σας. Η “πονηράδα”. Λέει ότι δίνει, αλλά στην ουσία ζητάει τη μισή αξία του παίκτη που δεν είναι δικός του.

Διαβάστε ακόμα:

Ομάδα τσαμπουκαλεμένη και αλανιάρικη