ΜΥΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

 

Τη μαλακία θα την ακούσεις από τον μαλάκα. Νόμος. Την εξυπνάδα θα στην πει ο έξυπνος. Κι αυτό νόμος. Δεν είναι σοβαροί, λέει, όσοι πλησίασαν τον Άρη σαν επενδυτές. Είπαμε. Την κουταμάρα θα τη βγάλει ο κουτός.

Ποιος είναι σήμερα ο Άρης; Αυτός που είναι. Ε, όταν τον έριξαν στα βράχια του γκρεμού οι ίδιοι οι αρειανοί, ποιος σοβαρός θα έρθει να την σώσει την ομάδα; Εγώ θα σου πω ποιος. Ο κανένας. Από μικρό παιδί έπρεπε να γνωρίζεις ποια αρπακτικά από τον ουρανό, δηλαδή από το πουθενά, θα ορμήξουν στον ετοιμοθάνατο, σ' αυτόν που βρωμάει θάνατο.

Δεν περιμένεις από τον άγνωστο, αυτός που μέχρι σήμερα δεν έχει σχέση και πόνο για την ομάδα να την βοηθήσει, όταν προηγουμένως την κατασπάραξαν οι δικοί της άνθρωποι. Έστω, όμως, ότι γίνεται η έκπληξη. Το θαύμα. Και εμφανίζεται ένας θείος από το Καράκας ή, το Βλαδιβοστόκ, με ποιον θα μιλήσει. Ρωτάω, ποιος είναι σήμερα στον Άρη αυτός που με αξιοπιστία και υπευθυνότητα είναι σε θέση να ενημερώσει τον θείο από την Αλάσκα, ποια είναι η αληθινή κατάσταση της εταιρείας. Και τι είναι εκείνο που έχει ανάγκη ο Άρης για την επιβίωσή του. Εγώ θα στο πω κι αυτό. Ο κανένας.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος κρατάει κανόνι στον Αρη