ΠΟΙΑ ΘΑ ΤΡΟΥΠΩΣΕΙ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΒΟΥΤΣΑΣ

Πηγή: INTIME
 

Το ξεβράκωμα της Σταντάρ Λιέγης ήταν πανηγυρικό όταν δεν την έπαιξε αμυντικά ο Παναθηναϊκός. Η πάλαι ποτέ υπολογίσιμη ομάδα του Βελγίου φανερώνοντας τις αδυναμίες της έβαλε πολύ δυνατά στο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό.

Από μία άποψη το έργο ήταν θλιβερό. Μελαγχολικό. Ένα μεγάλο όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Σταντάρ κυκλοφορεί σε κατάσταση παρακμής. Αυτή και η Άντερλεχτ ήταν το ισχυρό δίδυμο του βέλγικου ποδοσφαίρου. Πού είναι οι παικταράδες που κάποτε φορούσαν τη φανέλλα τους;

Πολύ πριν από την οικονομική κρίση που κτύπησε την Ευρώπη το πλήγμα το δέχθηκε το ποδόσφαιρο. Γιατί; Επειδή το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετατράπηκε σε ανταγωνιστική βιομηχανία, επειδή επιχειρηματικά γνώρισε απότομη ανάπτυξη! Και επειδή όσες ομάδες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους επενδυτικούς ρυθμούς της βιτρίνας, έμειναν πίσω. Μέσα και η Σταντάρ.

Θα προκριθεί ο Παναθηναϊκός σε βάρος της Σταντάρ. Λέει κάτι αυτό; Πιθανόν να προκριθεί η βέλγικη ομάδα. Ο αγώνας, όπως έλεγε ο Βουτσάς σε μία ταινία, είναι ποια θα τρουπώσει, σα μικρή ομάδα, σαν πρώην ισχυρή, στο τσάμπιονς ληγκ.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος ο κίνδυνος της ρεβάνς για ΠΑΟ