ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ

 

Κλασική αναμέτρηση ομάδων Β' εθνικής, σε επίπεδο τσάμπιονς ληγκ, ήταν αυτή ανάμεσα στην δανέζικη Άλμποργκ και την κυπριακή ΑΠΟΕΛ. Σχολιάζουμε. Δεν υποτιμούμε κανέναν, πολύ περισσότερο δεν κατηγορούμε.

Δύο ομαδίτσες που ψάχνουν να τρουπώσουν στην πιο μεγάλη, την πιο βιτρινάτη διοργάνωση, το τσάμπιονς ληγκ. Είπαμε. Σχολιάζουμε. Η ζωή δεν είναι να μανουριάζεις, να διαμαρτύρεσαι, να απαξιώνεις τον άλλον. Υπάρχει και η κριτική, δηλαδή να λες τα πράγματα με το όνομά τους.

Δέκα γκολ έπρεπε να βάλει η Άλμποργκ, κι άλλα δέκα  το ΑΠΟΕΛ. Γιατί; Επειδή είναι ομαδίτσες σύμφωνα με τα μέτρα του τσάμπιονς ληγκ. Επειδή και η μία ομάδα και η άλλη πολύ εύκολα επέτρεπαν στην καρδιά της περιοχής τους να κυκλοφορούν αντίπαλοι και μπάλλα μαζύ.

Αυτή είναι η ζωή.  Ο μικρός δεν έχει τα φόντα να γίνει μεγάλος, διότι για να εξελιχθεί σε μεγάλος χρειάζεται εκτός από ψυχή, καρδιά, πατριωτισμό κι άλλα τέτοια, και τα φράγκα. Κι αφού δεν μπορεί να ψηλώσει ο κοντός, διότι γεννήθηκε κοντός, προσπαθεί να τη χωθεί στο πάρτυ των μεγάλων, όμως μετά της σχετικής προσκλήσεως, δηλαδή της προκρίσεως. Άλμποργκ, ΑΠΟΕΛ, Παναθηναϊκός, Σταντάρ και σία.

Διαβάστε ακόμα:

Οι χαμένοι γιοι του Μωϋσή