ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ!

 

Ο Μαρινάκης είναι μαφιόζος. Είναι ο αρχιμαφιόζος του ελληνικού επαγγελματικού πρωταθλήματος. Αυτό βγαίνει από εκτενές, και με λεπτομέρειες συγκεκριμένες, ρεπορτάζ έγκυρης γερμανικής εφημερίδας, της ιστορικής Frankfurter Allgemeine. Κατά πόσο, όμως, είναι έγκυρο το δημοσίευμα, που τόσο ψυχρά περιγράφει και χρεώνει εγκλήματα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Χοντρά πράγματα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. Εμφανίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη να επικυριαρχεί με παράνομους τρόπους στο πρωτάθλημα κι ακόμα ότι προστατεύεται από δίχτυο αστυνομικών, δικαστικών, πολιτικών.

Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι προσωπικό, δεν αφορά μονάχα τον Μαρινάκη, που ενεργεί γκαγκστερικά, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. Το ζήτημα είναι ότι ποδοσφαιρικά, κι όχι μόνον, η Ελλάδα στους Ευρωπαίους παρουσιάζεται σα μία χώρα όπου κυβέρνηση και δικαιοσύνη είτε αδυνατούν να αντιδράσουν, είτε σκόπιμα αδιαφορούν.

Δεν το συζητάμε ότι φαινόμενα διαφθοράς, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και σ' άλλους τομείς κοινωνικής δραστηριότητας, εμφανίζονται και στα πιο οργανωμένα κράτη. Η αντίδραση, όμως, της δικαιοσύνης και η στάση του πολιτικού κόσμου στο εξωτερικό είναι καταπελτώδης. Εδώ, στην Ελλάδα, τα κόμματα παραμένουν ναρκωμένα όταν ξεμπροστιάζονται μεγαλοεπιχειρηματίες.

Αναμένεται αντίδραση του Μαρινάκη σε βάρος της γερμανικής εφημερίδας, η οποία είναι προφανές πως θα περιμένει την κίνηση του προέδρου του Ολυμπιακού. Το ερώτημα είναι ποια στοιχεία διαθέτει η  Frankfurter Allgemeine προκειμένου να υποστηρίξει δικαστικά όσα καταγγέλει, στην περίπτωση βέβαια που ο θιγόμενος εφοπλιστής προσφύγει στη δικαιοσύνη. Έχει υποχρέωση να το κάνει, άλλωστε.

Διαβάστε ακόμα:

Καβάτζα για Μαρινάκη ο Βαλβέρδε