ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΠΕΝΦΙΚΑ Ο ΣΑΜΑΡΗΣ

 

Πόσο υπολογίζεις να πιάσει ο Σάμαρης; Όχι πόσο πήγε η μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στην Μπενφίκα. Αυτό έγραψε, αυτό τελείωσε. Λέμε πόσα θα κονομήσει η ομάδα της Πορτογαλίας όταν μεταπουλήσει τον παίκτη.

Αυτός είναι ο στόχος της πάλαι ποτέ βασιλικής ομάδας της Λισαβώνας. Η κονόμα. Το συν στο αγοράζω και πουλάω. Κι όχι μόνον. Και να μου παίξει, να με βοηθήσει αγωνιστικά ο Σάμαρης, ο κάθε Σάμαρης, και όταν τον βγάλω στο σφυρί να πιάσω τα λεφτά μου και συν τόσα.

Θυμάμαι, όταν έγινε η μεταγραφή του Γιούρκα Σεϊταρίδη από τον Παναθηναϊκό, μόνον με 3 εκ., είχα γράψει τότε ότι η Πόρτο θα πάει τουλάχιστον για επτά. Τελικά, έπεσα λίγο έξω. Σύντομα τον έσπρωξε στην Ρωσία με 9 εκ. τον παίκτη που ο Φιλιππίδης είχε αγοράσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα με λιγώτερα από 500 χιλιάρικα.

Κάποτε η Μπενφίκα ήταν σχεδόν στο επίπεδο της Ρεάλ. Ομάδα Νο1 αποικιοκρατικής χώρας. Οι Αετοί της Λισαβώνας. Με το κωλοπρωτάθλημα που έχει η Πορτογαλία η Μπενφίκα, όπως άλλωστε και ο Άγιαξ, πέρασαν σε ρόλο δεύτερο στην Ευρώπη. Έτσι, σήμερα, η Μπενφίκα που κάποιο φεγγάρι έχασε κυβικά και μπήκε στη σκιά της Πόρτο, βρήκε βολική την ταυτότητα τη βαπορίστικη. Επιλέγω παίκτες που έκτιμώ ότι προσφέρονται για αγωνιστική απόσβεση και για οικονομική επένδυση.
 
Για να δούμε αν στην περίπτωση Σάμαρη θα δικαιωθεί η Μπενφίκα ή, ο Αλέφαντος, που μόνο σαπάκι δεν χαρακτήρισε τον Έλληνα διεθνή.

Διαβάστε ακόμα:

Πολυεθνικός και ...ανανεωμένος Ολυμπιακός