ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΕΡΙ

Πηγή: Intime
 

Εκεί έφθασε η δουλειά. Να παίζουν 29 Ισπανοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Περισσότεροι ξένοι από κάθε άλλη χώρα. Μόνον η Βέροια έχει έξι από την χώρα της Ρεάλ και της Μπαρτσελώνα. Και τρεις ο Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχει παράδοση σχέσεων και επαφών της Ελλάδος με την Ισπανία, σε επίπεδο μπάλλας. Τι να κάνει ο Ισπανός, είτε προπονητής, είτε ποδοσφαιριστής, στην Ελλάδας; Όλα, όμως, έχουν την εξήγησή τους. Το γιατί η Ισπανία πήρε τα… πρωτεία από την Αργεντινή και την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ξένος στην Ελλάδα σημαίνει …Γιουγκοσλάβος. Προπονητής, βέβαια, διότι ξένοι ποδοσφαιριστές δεν είχαν δικαίωμα να παίξουν. Από το 1971, όμως, που στήθηκε το κόλπο των «ελληνοποιήσεων» άρχισαν να φθάνουν στην Ελλάδα καραβιές ξένων, δηλαδή νοτιοεμαρικάνων, κυρίως Αργεντίνων.

Σήμερα οι Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι στη σούμα 26, τους περισσότερους, τρεις, έχει ο Παναιτωλικός. Η Βραζιλία έχει 17 παίκτες σε 10 ομάδες και, άλλο αξιοσημείωτο, η Γαλλία 16 ποδοσφαιριστές, από τρεις η Βέροια, ο Λεβαδειακός και ο Ολυμπιακός. Η Σερβία μονάχα 15, από τρεις Εργοτέλης και Κέρκυρα.

Τη δουλειά την κάνουν οι μάνατζερ. Οι ομάδες αυτό που θέλουν είναι να πληρώνουν όσο το δυνατόν λιγώτερα. Κανένα πρόβλημα αν ο παίκτης είναι και δέλτα διαλογής. Να, γιατί παίκτες από χώρες εντελώς …άσχετες με την Ελλάδα, όπως π.χ. Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία (7 παίκτες) άνοιξαν παρτίδες με το φτηνιάρικο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμα:

Ενας ραβίνος θα σώσει τον ΠΑΟΚ