ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ...

Πηγή: Intime
 

Γραφει ο ΜΑΝΟΣ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ

Λένε πως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια για το μέλλον τους βλέπει από ψηλά ο Μεγάλος και ξεκαρδίζεται στα γέλια. Με γυμνό μάτι μπορούσε να δει ο καθένας που ασχολείται με το μπάσκετ πως αμερικανοί και Ισπανοί είχαν φτιάξει ομάδες, για το Μουντομπάσκετ, ικανές να αντιμετωπίσει η μία την άλλη.

Κατά …διαβολική σύμπτωση είχε βοηθήσει και η κλήρωση που –με την προϋπόθεση ότι δεν θα στραβοπατούσαν- οδηγούσε με μαθηματική βεβαιότητα στον τελικό ανάμεσα στους διοργανωτές και τους απόλυτους κυρίαρχους του παγκοσμίου μπάσκετ από το 2006 και μετά!

Αμ δε, που λένε και στο χωριό μου! Μια γενναία εθνική Γαλλίας νίκησε πεντακάθαρα την Ισπανία το βράδυ της Τετάρτης και την άφησε στα κρύα του λουτρού! Είχε καταντήσει - πολύ - κουραστικό να διαβάζουμε σε κάθε αναφορά για τους Γάλλους, τους πρωταθλητές Ευρώπης, ότι παίζουν χωρίς τα μεγαλύτερα αστέρια τους και γι’ αυτό θα είναι απλά παρόντες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κι αν ήταν κουραστικό για τους τρίτους, φανταστείτε πόσο μεγάλο κίνητρο ήταν για τους παίκτες του κόουτς Κολέ να τρίψουν στην μούρη ολόκληρου του πλανήτη το νικητήριο ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στους Ισπανούς! Να αποδείξουν ότι υπάρχουν και αυτοί.

Μεταξύ μας η δουλειά που είχαν οι Γάλλοι το βράδυ της Τετάρτης ήταν εύκολη. Επαιζαν με άλλοθι, μόνοι εναντίον όλων. Ποιος θα τους έλεγε κουβέντα αν έχαναν μέσα στην Ισπανία από τους διοργανωτές; Ποιος απαιτούσε τη νίκη; Ποιος περίμενε τη νίκη; Δεν υπήρξε στοίχημα που να δίνει λιγότερο από πέντε φορές τα λεφτά του σε όποιον τολμούσε να ποντάρει εναντίον του απόλυτου φαβορί.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν την ευκαιρία της ζωής τους να νιώσουν την μεγαλύτερη ευχαρίστηση που μπορεί ποτέ να βιώσουν αθλητές στην καριέρα τους και την άρπαξαν από τα μαλλιά: Να πανηγυρίσουν στην διαδρομή με το πούλμαν από το γήπεδο ως το ξενοδοχείο μετά τη νίκη μέσα στο σπίτι του αντιπάλου τους κάνοντας χιλιάδες οπαδών να κλείσουν το στόμα τους...

Διαβάστε ακόμα:

Σαν τουρίστας σε ζωολογικό κήπο