Η ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΣΤΥΛ... ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ

 

Δεν τους θέλουν τους Βαρδινογιάννηδες στον Παναθηναϊκό. Το ξέρουμε αυτό. Είναι και χωνεμένο. Γιατί, όμως, τρώγονται ακόμα με τους Βαρδινογιάννηδες; Το είπαμε αυτό. Δεν τους θέλουν. Ούτε να τους ακούνε αυτοί που σήμερα έχουν το επάνω χέρι στην ΠΑΕ. Ούτε, όμως, οι Βαρδινογιάννηδες θέλουν τον Παναθηναϊκό. Να επιστρέψουν, δηλαδή. Παρακάτω.

Ποιο είναι το παρακάτω. Αφού θεωρούν καταστροφείς του Παναθηναϊκού τους Βαρδινογιάννηδες, και πιθανότατα να τους δικαιώσει η Ιστορία, και αφού οι πρώην ιδιοκτήτες της ΠΑΕ έχουν εντελώς ξεκόψει, ξεχάσει την ομάδα, γιατί οι κύριοι που έχουν αναλάβει να σώσουν την ομάδα ασχολούνται με την εν λόγω ισχυρή οικογένεια;

Ζήτησαν το λόγο από τον εντεταλμένο πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο, γιατί συναντήθηκε με τον Τζίγγερ; Φοβερό! Να κυκλοφορεί ο Έμπολα και ο αλόγιστος καναλάρχης να κάνει το έγκλημα να ρισκάρει να νοσήσει με κολλητηλίκια με τον ορκισμένο εχθρό της ομάδας. Με τον Βαρδινογιάννη τον καταδικασμένο στη συνείδηση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Τι να κάνει ο εντεταλμένος Αλαφούζος, παρά να εξηγήσει για ποιο λόγο έγινε το ραντεβού με τον Τζίγγερ, ποιος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης, τι ειπώθηκε κι αν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού συνέφαγε με τον “σωφέρ”, όπως αποκαλούν τον διάδοχο της οικογένειας, με συνοδεία ιατρού. Είπαμε. Απαραίτητος ο ιατρός λόγω της επιδημίας έμπολα.

Τι θυμίζει αυτή η μισητή αντιπαλότητα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη; Την αντικομουνιστική υστερία που γεννήθηκε στην Ελλάδα πριν ακόμα φύγουν οι Γερμανοί, πριν 70 χρόνια. Οι δεξιοί, οι δήθεν δεξιοί, αυτοί που δεν έμαθαν ποτέ τι είναι δεξιά, έπαιρναν υπόσταση εθνικής ύπαρξης στην κόντρα τους με τους αριστερούς. Κι αυτή η ιστορία κράτησε δεκαετίες, μόνο μετά το 1974, με τη μεταπολίτευση άρχισε να πηγαίνει περίπατο, να ξεφουσκώνει ο αντικομουνισμός.

Να είσαι ο τίποτας και να παίρνεις πόντους από τον αντίπαλο, κυνηγώντας τον αριστερό. Ο αντικομουνισμός ήταν το σωσίβιο, το βαποράκι σ' ένα κάρο μουνόπανα που δεν ήταν σε θέση να προσφέρουν τίποτα στην πατρίδα, όμως έπιασαν πόστα σ' όλες τις βαθμίδες του κράτους.

Η θρησκεία του “Αντί” δεν πεθαίνει στην Ελλάδα. Οι μαϊμού δεξιοί είχαν αναδείξει σε εθνική υπόθεση τον αντικομουνισμό. Οι μαϊμού σοσιαλιστές μετά το 1974 στήριξαν όλη την προπαγάνδα τους κατά της δεξιάς. (Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά). “Ότι εμείς οι πασόκοι είμαστε προοδευτικοί, εσείς είστε δεξιοί”. Ο θρίαμβος του “Αντί”.

Σήμερα το “Αντί” παίζει στη θεολογία του αντιμνημονιακού. Είμαστε εναντίον του μνημονίου. Ο απόλυτος αποπροσανατολισμός.

Δεν λέει τίποτα το να είναι κάποιος αντικομουνιστής. Αντιδεξιός. Αντισοσιαλιστής. Αντιμνημονιακός. Αντιβαρδινογιαννικός. Ποιος είσαι, αυτό μετράει. Όχι στη θεωρία με κάποιον κάνεις χαρτοπόλεμο.

Είμαστε, λένε από τον Σύριζα εναντίον του μνημονίου. Και ο Σαμαράς με το στόμα είναι εναντίον του μνημονίου. Είσαι τρόμπας αν νομίζεις ότι ο Σαμαράς θέλει το μνημόνιο, τους φόρους και τα χαράτσια.

Εμείς που κάνουμε κουμάντο στον Παναθηναϊκό δεν θέλουμε τον Βαρδινογιάννη. Γειασάν τους μάγκες. Παρακάτω. Η ομάδα βρίσκεται σε κατοχή. Υπόδουλη σε μνημόνιο. Είναι χρεωμένη. Με συνέπεια να μη μπορεί σαν Παναθηναϊκός να έχει έσοδα και έξοδα. Τι οφελεί ο αντιβαρδινογιαννισμός;

Κανείς δεν λέει, δηλαδή δεν τολμάει να προτείνει προσέγγιση με το βαρδινογιαννέικο. Ούτε, άλλωστε, η οικογένεια θέλει ξανά παρτίδες με την ομάδα. Το ζήτημα είναι πόσο τον οφελούν τον Παναθηναϊκό οι δαίμονες του αντιβαρδινογιαννισμού.

Διαβάστε ακόμα:

Με τον Αλαφούζο ο Μαρινάκης βρήκε τον Τσίπρα του!