ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Η... ΑΝΤΙΠΑΡΑΔΟΣΗ

Πηγή: Intime
 

Αποφασίζεις να ''παίξεις'' ένα συγκεκριμένο ματς. Γιατί το ''βλέπεις''. Σωστό. Δεν πλησιάζεις παιχνίδι εάν αυτό δεν σε ''καλεί'', εάν δεν σου ''μιλάει''. Μη σου πω, ότι το ξεχνάς το ματσάκι όταν αυτό σε διώχνει.

Ποια στοιχεία, ποια δεδομένα θα λάβεις υπ' όψιν σου για να στοιχηματίσεις στο συγκεκριμένο παιχνίδι που έχεις στο σημάδι. Από πιτσιρικάς, από το γυμνάσιο που έγινα τζογαδόρος, μιλάμε για ποδοσφαιρικό στοίχημα, για το προ-πό, το πρώτο που παίρναμε υπ' όψιν ήταν η παράδοση. Ποια, δηλαδή, είναι η προϊστορία στις συναντήσεις των δύο ομάδων. Επί τόπου μπερδεύεται το πράμα...

...Υπολογίζεις την παράδοση από τη μία και από την άλλη ξέρεις πολύ καλά ότι οι παραδόσεις σπάνε. Πότε, όμως; Ε, αυτό δεν το ξέρεις. Όπως κανένας ποτέ δεν ξέρει πότε θα αρχίσει να πέφτει και πότε θα ανεβαίνει μία μετοχή στο χρηματιστήριο.

Όταν έρθει η ώρα της θα σπάσει η παράδοση. Όταν και οι δύο αντίπαλοι είναι έτοιμοι, θετικά ή αρνητικά, να συντελέσουν στη διακοπή της παράδοσης. Έτσι είναι. Στο γήπεδο οι αντίπαλοι είναι δύο. Και οι δύο ''συμβάλουν'', με την εν γένει απόδοσή τους ''βοηθάνε'' να σπάσει η παράδοση. Ή να κάτσει η έκπληξη.

Για παράδειγμα. Η άλφα ομάδα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι που προκαλεί το προσωπικό σου στοιχηματικό ενδιαφέρον, τα τελευταία 12 χρόνια κερδίζει καθαρά στην έδρα της την βήτα αμάδα. Ισχυρότατο στοιχείο η παράδοση στην περίπτωση. Και επειδή είσαι τζογαδόρος, γνωρίζεις ότι πάντα παραμονεύει η... αντιπαράδοση. Για να σκάσει, όμως, το ανάποδο αποτέλεσμα δεν φθάνει μονάχα το ντεφορμάρισμα της γηπεδούχου, η αγωνιστική κοιλιά που παρουσιάζει τελευταία. Χρειάζεται και η άλλη πλευρά, η άλλη ομάδα να βρίσκεται σε αγωνιστική έξαρση, και κυρίως αυτή τη φορά να έχει απαίτηση για αποτέλεσμα.

Πέρα, λοιπόν, από την παράδοση και ό,τι σχετικό θεωρείται σαν τέτοια, δεν αγνοείς το σήμερα. Το ποια είναι τούτη τη στιγμή η άλφα ομάδα και ποιά η βήτα. Ποιο το ηθικό τους, η ψυχολογία τους. Ποιο το αγωνιστικό τους γίγνεσθαι. Θα το βάλεις κι αυτό στο μηχάνημα για να το αλέσεις μαζΊ μ' όλα τα άλλα στοιχεία, πριν βγάλεις την πρόβλεψή σου. Γίνεται;
Δύσκολο. Το εύκολο είναι... μετά τον αγώνα να πουν οι ξυπνητζήδες ότι δικαιώθηκε η παράδοση, ότι δικαιώθηκε η νομοτέλεια, το τέλος της παράδοσης.

 

Διαβάστε ακόμα:

Παίζουμε στη ζωή, δεν ζούμε