ΗΡΩΑΣ Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ, ΘΕΑΤΗΣ Ο ΜΠΟΥΦΟΝ

Πηγή: Intime
 

Ο αποδυτηριάκιας δεν είναι γλυψιματάκιας. Για το 1-0 Ολυμπιακού – Γιουβέντους θα γράψω αυτά που είδα, όχι όπως γουστάρουν κάποιοι. Δεν κατάλαβα. Να το παίξω καπετάνιος στο πλοίο των τρελλών. Και των στραβών. Και των άσχετων. Ο καθένας έχει μια Ιστορία.

Την ξέσκισε, λένε, την Γιουβέντους ο Ολυμπιακός. Δεν το είδα αυτό εγώ. Εγώ είδα τον Ρομπέρταρο, που κάθε τόσο γλύτωνε ένα γκολ. Και τα τελευταία 20 λεπτά τον Μπουφόν να είναι θεατής του αγώνα. Πώς, δηλαδή, έγινε το ξέσκισμα;

Έξω από το σπίτι έκοβε βόλτες ο ληστής με τα φονικά του όπλα, ένα νυχοκόπτη και μια τσατσάρα μπαρμπέρη, και ο σπιτονοικοκύρης τον κάλεσε στο σαλόνι του. Και μετά στην κρεββατοκάμαρά του. Αυτό έκανε ο Ολυμπιακός.

Γύρισε πίσω ο Ολυμπιακός και έβαλε στην περιοχή του την Γιουβέντους. Έλα να με πηδήξεις, είπε στην Γιουβέντους, που στο συγκεκριμένο ματς την είπα Γιουβεντούλα. Επειδή έτσι την είδα. Που ήταν ο Τέβες; Ένα σουτ μόνο. Ο Βιντάλ; Εξαφανισμένος κι αυτός, όπως ο Πογκμπά.

Μεγάλο όνομα η Γιούβε. Μέγιστο. Κορυφαίο όνομα. Σήμερα, όμως, είναι Β΄ εθνική στην Ευρώπη. Και είδα ακόμα τις μαλακίες του προπονητή της Γιουβέντους. Που δεν έπρεπε να βάλει τον Πίρλο. Όπως δεν έπρεπε να τον χρησιμοποιήσει στο ματς πρωταθλήματος το περασμένο Σάββατο, γι’ αυτό του την έπεσαν όλοι στην Ιταλία. Δεν έχει συνέλθει ακόμα ο Πίρλο. Αυτά τα ολίγα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ρομπέρτο εξαφάνισε την Μάρτα!