ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΡΥΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ

πηγή: Intime
 

Μεγάλες κουβέντες μη λέμε, θα δούμε και θα κρίνουμε. Τον Παναθηναϊκό με τον Μπεργκ. Και θα συγκρίνουμε τον Παναθηναϊκό χωρίς και με τον Μπεργκ. Ναι, ένας παίκτης, μονάχα ένας παίκτης μπορεί να αλλάξει την εικόνα μιας ομάδας. Και να της δώσει πόντους, αποτελέσματα που της λείπανε.

Δεν κάνουμε τον προφήτη. Μιλάμε ακαδημαϊκά, με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση του Σουηδού κυνηγού. Ενός γκολτζή. Τον έχουμε δει και τον εκτιμήσαμε. Είναι παίκτης με αίσθηση του χώρου, γνωρίζει τις “κινήσεις” των συμπαικτών του, βασικό αυτό, δεν περιμένει οι άλλοι να τον “βλέπουν” αλλά κι αυτός, κυρίως αυτός, κόβει κίνηση τι γίνεται γύρω του, πίσω του.

Με Μπεργκ την “τρύπα” που θα γίνει στον αντίπαλο ο Παναθηναϊκός θα την αξιοποιήσει. Θα κάνει γκολ. Ξέρεις τι είναι να παλεύουν μπροστά οι παναθηναϊκοί, χωρίς την παρουσία του Μπεργκ, γνωρίζοντας μάλιστα ότι πίσω η ομάδα είναι προβληματική; Να κάνουν φάσεις για γκολ και γκολ να μην έρχεται! Γιατί; Λείπει ο σκόρερ. Και επειδή δεν έρχεται το γκολ έρχεται το άι σιχτίρ μέσα στο παιχνίδι.

Με Μπεργκ ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση των παικτών του Παναθηναϊκού. Να, γιατί λέμε ότι είναι επόμενο η ομάδα να πάρει τα επάνω της. Έτσι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Από έναν παίκτη; Ναι, από έναν, αν αυτός είναι της κλάσεως Μπεργκ.

Διαβάστε ακόμα:

Χάος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό