Ο ΑΜΠΙΝΤΑΛ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΑ!

πηγή: Intime
 

Πλήγμα στο γόητρο του Ολυμπιακού θα είναι αν τελικά ο Αμπιντάλ αποχωρήσει στη διάρκεια της σαιζόν. Είτε διότι ο 35χρονος Γάλλος αποφασίσει να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, είτε διότι θα αναλάβει πόστο στη Μπαρτσελώνα. Ας αφήσουμε στην άκρη τι λέει ο ίδιος, ότι παραμένει ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αύριο. Το τι παίζει σήμερα και πως πλασάρεται επικοινωνιακά έχει μικρή σημασία. Οι εξελίξεις συνήθως διαψεύδουν τις δημόσιες δηλώσεις, ακόμα και τις πιο κατηγορηματικές.

Ο Ολυμπιακός παραχώρησε τον Μανωλά και άφησε τον Αβραάμ, και επειδή απουσίαζε ο Σιόβας δίπλα στον Αμπιντάλ, στο κέντρο της άμυνας βρέθηκε ο Μποτία, ένας παίκτης όχι για τα κυβικά του Ολυμπιακού. Για τους αγωνιστικούς στόχους του πρωταθλητή.

Παρένθεση. Ο Μποτία έκανε ένα-δυο παιχνίδια πολύ καλά. Αυτό δεν λέει τίποτα. Ένας παίκτης, ο κάθε παίκτης έχει στην καριέρα του ένα-δυο αγώνες καλής απόδοσης, πολύ πιο υψηλής από την αξία του. Όπως και πολύ κάτω από την κλάση του. Λόγω της φύσης του ποδοσφαίρου το παιχνίδι μπορεί να “ανεβάσει” έναν παίκτη επειδή σε 1-2 ματς του ήρθαν όλα δεξιά.

Ο Ολυμπιακός γιατί προτίμησε Αμπιντάλ; Ένα μεγάλο όνομα που απ΄ό, τι λέγεται ζήτησε να φύγει στη μέση της σαιζόν και του είπανε “Μείνε” κι αυτός δέχθηκε σα σωστός επαγγελματίας. Αλήθεια, είναι σέντερ-μπακ ο Αμπιντάλ; Είναι αμυντικός με μυαλό.

Δεν έχει μέλλον σε υψηλό επίπεδο αμυντικός στον άξονα αν δεν δουλεύει το νιονιό. Λάθη κάνουν όλοι οι παίκτες. Και σε κάποιο βαθμό για τα γκολ που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός δεν φταίει μονάχα ο Μποτία. Έχει ευθύνη και ο Αμπιντάλ.

Αν κάνει μαλακία ο πλάγιος μπακ δεν θα την πληρώσει σίγουρα η ομάδα. Το λάθος έχει κόστος από τον σέντερ-μπακ. Αριστερός πλάγιος ήταν ο Αμπιντάλ και λόγω ανάγκης, και λόγω καλής ποδοσφαιρικής του σκέψης, προτιμήθηκε σα σέντερ-μπακ στην εθνική Γαλλίας. Και μετά στην Μπαρτσελώνα.

Είναι το πρόβλημα υγείας, με τα δύο χειρουργεία στον Αμπιντάλ. Είναι η ηλικία του. Είναι η γυναίκα του που θέλει να φύγει από την Ελλάδα. Είναι η πρόταση της Μπαρτσελώνα, ολότελα τιμητική για τον Γάλλο. Είναι και ο Ολυμπιακός που δεν θέλει να χάσει στον τομέα των εντυπώσεων. Να κάνει μεταγραφή παίκτη που θα του φύγει. Και από πρακτικής άποψης, ο Ολυμπιακός θα μείνει χωρίς σέντερ-μπακ.

Διαβάστε ακόμα:

Χάος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό