ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΛΟΥΗ!

 

Θα τρέξετε μαραθώνιο σήμερα; Τι ρωτάω. Όσοι θα το κάνουν έχουν ήδη δήλωση συμμετοχή και βρίσκονται κιόλας στην εκκίνηση. Όπου να ‘ναι θα ακουστεί το πρώτο μπαμ για να ξεκινήσουν οι δρομείς. Όχι απαραίτητα μαραθωνοδρόμοι. Όχι κανονικοί αθλητές.

Η ημέρα σήμερα είναι για όλους. Τρέχει ο καθένας. Γιατί, όχι. Αρκεί, βέβαια, να γνωρίζει τόσο τις χάρες του έργου, όσο και τις ζημιές που μπορούν να τον βρουν. Το να τρέξεις ακόμα και 5 και 10 χιλιόμετρα, μάλιστα και χωρίς να σε καίει να κερδίσεις έναν φίλο σου, κάποιους γνωστούς, δεν είναι αστείο. Οφείλεις να έχεις πάρει τα μέτρα σου. Οπωσδήποτε.

Κάτι περισσότερο από διασκέδαση είναι το να τρέξεις μια άλφα απόσταση. Είναι ψυχαγωγία, από τις λέξεις ψυχή και άγω, τοτέστιν άγει, οδηγεί τη ψυχή σου. Σε ωφελεί όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Πνευματικά. Δεν το κάνεις σαν ένας άλλος Σπύρος Λούης. Χρειάζεσαι καλή φυσική κατάσταση. Να έχεις ασκήσει το κορμάκι σου τις τελευταίες ημέρες. Ελαφρά. Ερασιτεχνικά. Και ξεκινάς ήρεμα, χαλαρά. Όσο σε παίρνει.

Ο πρωτάρης δεν ζορίζεται. Ποτέ. Στην αρχή τρέχει αργά, όσο πιο αργά γίνεται, ουδείς θα τον κουτσομπολέψει. Κι όταν αρχίσει να καταπίνει τα μέτρα της διαδρομής, τα χιλιόμετρα, ας ανεβάζει λίγο, όχι πολύ, την ταχύτητα.

Δεν θα τρέξετε φέτος; Του χρόνου!

Διαβάστε ακόμα:

Το όνομα που ακούει η ψυχή του Αρεως