ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

 

Η εθνική ομάδα βαθμολογείται με μηδέν στο παιχνίδι με την Σερβία στα Χανιά. Και δεν είμαι αυστηρός. Όταν σ' όλο τον αγώνα δεν έκανε κάτι, μάλιστα με αντίπαλο της κλάσεως της, το μηδέν είναι μια δίκαιη βαθμολογία.

Να το πω κι αλλοιώς. Η εθνική ομάδα, αυτή που έχασε, αν είναι δυνατόν, από τα Νησιά Φερόε, έτσι όπως εμφανίστηκε στα Χανιά, άνετα θα ξανάχανε από τους αλιείς των Φερόε. Συμπέρασμα; Έκλεισε ο κύκλος.

Συμβαίνει. Μια ομάδα, η κάθε ομάδα διαγράφει ένα κύκλο, αλλά μετά επανέρχεται στα κυβικά της. Να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Η Ελλάδα με τον Ρεχάγκελ ξεκίνησε τον σπουδαίο κύκλο της πριν από 12 χρόνια. Από τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Ευρω 2004.

Ε, λοιπόν, το πράμα είναι ολοφάνερο. Ο κύκλος 2002 έκλεισε το 2014. Κανένα πρόβλημα, αν η εθνική ομάδα έχει τις δυνατότητες να επανέλθει μετά από ένα χρόνο, δυο χρόνια. Θα επανέλθει; Δύσκολο, λέω. Απίθανο.

Δεν συγκρίνω παίκτες της ομάδας του 2004 με τους διεθνείς σήμερα. Θα ήταν λάθος. Η κάθε ομάδα ανήκει στην εποχή της. Συγκρίνω το άλλο, όμως. Πού οφείλεται η επιτυχία του 2004 και γιατί δεν εμπνέει αισιοδοξία η ομάδα του 2014.

Απουσιάζει το ψυχικό δέσιμο σήμερα. Αυτοί που φοράνε τη φανέλλα της εθνικής ομάδας είναι ξένοι στην ίδια πόλη. Κατοικούν στην ίδια γειτονιά και δεν λένε καλημέρα. Δεν κουβαλάνε κανένα συναίσθημα ευθύνης. Τυπικοί επαγγελματίες είναι.

Διαβάστε ακόμα:

Πάρτε τις φανέλλες από τους διεθνείς