Η «ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ» ΚΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΒΑ!

 

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Κι αυτό που έγινε, δεν συνέβη στην Σερβία, ούτε στην Ελλάδα, δηλαδή σε δυο χώρες όπου οι Αλβανοί εδώ και αιώνες τις θεωρούν «μπόσικες», «δικές τους», «φιλικές».

Έτσι είναι. Ο Αλβανός νοιώθει πολύ κοντά στον Σέρβο, πολύ περισσότερο στον Έλληνα. Είναι πολύ μεγάλη η προϊστορία των σχέσεων Ελλάδος και Αλβανίας, όσο κι αν δεν κάνουμε κέφι να το λέμε. Μας ξέρουν πολύ καλά οι Αλβανοί, από τον 16ο αιώνα «πατάνε» τα εδάφη της Ελλάδος και εγκαθίστανται μόνιμα και κανονικά. Με την ευθύνη των Ελλήνων. Με την ανοχή τους.

Δεν το έχουν σε τίποτα οι Αλβανοί, κάποιοι Αλβανοί, και μέσα στην Ελλάδα να κάνουν χοντρούς τσαμπουκάδες «πατριωτικού», εθνικιστικού τύπου. Μετά το κόλπο που έστησαν με το ελικοπτεράκι στο παιχνίδι Σερβία – Αλβανία για να …θυμίσουν το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας» ξανακτύπησαν και στην Ιταλία!

Αυτό κι αν είναι από τα ανήκουστα. Ιστορικά η Ιταλία πάντα την είχε του χεριού της την Αλβανία. Να, γιατί εντυπωσιάζει αληθινά το σκηνικό που οι εθνικιστές Αλβανοί έστησαν στο φιλικό ματς με την Ιταλία στη Γένοβα. Τι γίνεται εδώ, ρε;

Κερκίδα 20.000 Αλβανών στο γήπεδο! Τρεις φορές μπουκάρανε στον αγωνιστικό χώρο και διακόψανε το ματς. Φανερό. Κανένας αυθορμητισμός. Επίδειξη πρόκλησης προσχεδιασμένη. Με σημαίες της «Μεγάλης Αλβανίας». Ποιο είναι το σχέδιο; Πού αποβλέπει. Ποια η επόμενη κίνηση;

Διαβάστε ακόμα:

Εφτυνε αίμα ο αντίπαλος