ΟΤΑΝ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΓΛΙΑ...

 

Ξεκίνησε, λένε, ο πόλεμος της κυβέρνησης στην Ισπανία ενάντια στους οργανωμένους οπαδούς. Ενάντια στην οργανωμένη γηπεδική αλητεία, για να λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Λένε. Ο αποδυτηριάκιας δεν το λέει. Ο αποδυτηριάκιας έχει τις επιφυλάξεις του.

Οι Ισπανοί δεν είναι Αγγλία. Μην τρελλαθούμε. Όσο κι αν έχουν σκαρτέψει σαν κοινωνία η πρώην βρετανική αυτοκρατορία, τουλάχιστον σαν κράτος, όχι τόσο σα λαός, ακόμα κρατάνε, δεν επιτρέπουν την καραξευτύλα.

Κάποια στιγμή οι Άγγλοι είπαν τέρμα η πλάκα με τους χούλιγκαν. Το είπαν. Και το έκαναν. Εξαφάνισαν από προσώπου αγγλικής γης τους οργανωμένους. Οι Ισπανοί θα το κάνουν όπως απειλούν, με την ευκαιρία της δολοφονίας του 43χρονου οπαδού της Λα Κορούνια από αποβράσματα της Αθλέτικο Μαδρίτης; Τον έριξαν τον δυστυχή στο ποτάμι κι αυτός ξεψύχησε από ανακοπή. Και στα παπάρια τους που πριν τελειώσει ο άνθρωπος ζητούσε βοήθεια.

Δεν πάει άλλο, είπαν ισχυροί υπουργοί στην Ισπανία, με τους ultras των ομάδων. Φοβερό, ε; Έχουν το σούπερ πρωτάθλημα με ομάδες παγκόσμιες, δεν χρειάζονται καν τους χούλιγκαν κι όμως τους ανέχονται. Τελικά, θα τους κάνουν κυμά; Ισπανοί είναι, ρε. Όχι Άγγλοι.

Διαβάστε ακόμα:

Το ποδόσφαιρο μια φορά κι έναν καιρό