ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Πηγή: Intime
 

Ο Αλέξης Κούγιας δεν είναι ποδοσφαιρικός παράγοντας, όπως εμφανίζεται εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια με διαφορετική φανέλλα. Σήμερα μ’ αυτήν την ομάδα, αύριο με την άλλη. Δεν καταλάβατε. Ο Κούγιας είναι μια γνήσια βεντετίστικη τηλεοπτική περσόνα. Και το απέδειξε για μια φορά ακόμα με την ευκαιρία του παιχνιδιού κόντρα στην ΑΕΚ.

Είναι Παναχαϊκή ο παίκτης, και φορτσάρει το ντέρμπυ με την ΑΕΚ. Απίστευτο. Αγνοεί, δηλαδή, ο δικηγόρος, τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, το πρώτο μάθημα στο Δημοτικό σχολείο. Η μικρή ομάδα ποτέ δεν τα βάζει με την μεγάλη ομάδα. Εκτός κι αν έχει συμφέροντα ανομολόγητα. Εκτός κι αν τα έχει πάρει από άλλη, από τρίτη ομάδα.

Πως έπρεπε να σκεφθεί ο Κούγιας και ο καθένας άλλος στη θέση του; Δεν κοντράρεις το θηρίο που λέγεται ΑΕΚ. Δεν το προκαλείς. Για ποιο λόγο; Ξέχνα την ΑΕΚ, έτσι ή, αλλοιώς της ανήκει η πρώτη θέση. Έχει, δεν έχει ομάδα. Εσύ, σα μικρή ομάδα τα δίνεις όλα να πάρεις τους βαθμούς που χρειάζεσαι απ’ όλες τις άλλες ομάδες, όχι από την ΑΕΚ.

Τι έκανε ο Κούγιας από την επιθυμία του να «παίξει» προσωπικά και σε βάρος της Παναχαϊκής; Έκανε ντέρμπυ το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η γκάφα. Τι σημαίνει αυτό; Υποχρεώνει τον αντίπαλο να πάρει τα μέτρα του. Δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις σ’ αυτό το ακαδημαϊκού τύπου θέμα που προσεγγίζουμε.

Όταν η μικρή ομάδα το τσιτώνει το έργο για να κτυπήσει την μεγάλη, τότε ο αντίπαλος θα αντιμετωπίσει δεόντως το παιχνίδι και η μικρή ομάδα θα έχει απώλειες. Κάρτες, αποβολές από τον διαιτητή, τραυματισμούς παικτών, αγωνιστική επιβάρυνση που θα φανεί στο επόμενο ματς.

Οι «καθηγητές» προέδρων των μικρών ομάδων έτσι ξηγιούνται. Δεν ματώνουμε στα παιχνίδια κόντρα στις μεγάλες ομάδες, φροντίζουμε να βγάλουμε τα μάτια των άλλων μικρών ομάδων. Ο Κούγιας, όμως, είναι στην πασαρέλα, στην βιτρίνα της επικαιρότητας. Αυτό είναι το δικό του γήπεδο.

Διαβάστε ακόμα:

Ολοι μόνοι τους είναι, όχι μονάχα ο Κούγιας