ΠΑΟΚ ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

πηγή: Intime
 

«Ο Ολυμπιακός δεν είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ». (Πολύ μεγάλη κουβέντα. Τη ζυγίζω σαν την πιο βαρειά κουβέντα για πάρτη του ΠΑΟΚ από την εποχή του Κούδα, τότε που “ο μεγαλέξανδρος του μακεδονικού ποδοσφαίρου” είχε εγκατασταθεί στον Πειραιά και περίμενε τι θα γίνει με τη μεταγραφή του στους γάβρους.

«Ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι ο... ΠΑΟΚ». Το καπάκι για να κλείσει η πολύ μεγάλη αλήθεια για το λαοφιλέστερο όνομα της Βόρειας Ελλάδος, τον ΠΑΟΚ. Έτσι είναι όπως τα είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης, αμέσως μετά το “ντέρμπυ” με τον Ολυμπιακό.

Άσε στην άκρη τις μαλακιούλες κάποιων απαραίτητων στη δημοσιογραφική πιάτσα, ότι μετά το 0-0 της Τούμπας παραμένει η διαφορά των 8 βαθμών ανάμεσα στις δύο ομάδες. Τεράστια επισήμανση αυτή. Και ότι πλέον περιορίζονται οι ελπίδες του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Πώς θα ζούσαμε χωρίς τέτοιους διαφωτιστές σκέπτομαι και μελαγχολώ.

Στο 0-0 του “ντέρμπυ” βγήκαν μαύρες αλήθειες. Μην πούμε τα μεταχειρισμένα, ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος. Ότι ο ΠΑΟΚ μειονεκτεί αγωνιστικά. Το σωστό είναι άλλο. Ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ! Ότι ο Ολυμπιακός δεν τον βλέπει σαν αντίπαλό του τον ΠΑΟΚ. Άλλο ότι μπορεί να χάσει στο Καραϊσκάκη και στην Τούμπα.

Και πριν από 22 χρόνια το είχα πει, τόνισε ο Αναστασιάδης, και εδώ δεν τον κρίνουμε σαν προπονητή, ούτε πόσο αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Αξιολογούμε την κουβέντα του, όχι ο ΠΑΟΚ να μην ασχολείται με τον Ολυμπιακό, μην έχει κόλλημα με τον κωλολυμπιακό, αλλά να φροντίσει, επιτέλους, να πάρει ο ίδιος κυβικά ομάδας ικανής για αληθινό πρωταθλητισμό. Όχι κυνηγάμε το πρωτάθλημα με το στόμα. Με το όνειρο. Με την ελπίδα, χωρίς να πατάμε γερά.

Στον ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ είδαμε τον ΠΑΟΚ που είναι ίδιος εδώ και 50 χρόνια. Η ομάδα με όγκο οπαδών, λατρεμένων και ορκισμένων, που στα γήπεδα της Ελλάδος, Αιγάλεω, Αγρίνιο, Πάτρα, Πύργο, Ριζούπολη, Ηράκλειο, μία στις δέκα θα εμφανιστεί σαν πραγματικός διεκδικητής του τίτλου. Αυτός ήταν πάντα ο ΠΑΟΚ. Και χθες και σήμερα. Κι αν δεν αλλάξει αντίληψη ποδοσφαιρικής ύπαρξης θα παραμείνει ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμα:

Η ασπιρίνη του Αγγελου Αναστασιάδη