ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

πηγή: Intime
 

Άνθρωπος της πιάτσας είναι ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης, πανεπιστημιακός και από πιτσιρικάς στην πολιτική. Και αν κάποιος δεν τον γνωρίζει θα πει ότι ο εγκληματολόγος που ανέλαβε υπουργός δημόσιας τάξεως στην κυβέρνηση του Σύριζα ήρθε χθες στην Ελλάδα. Δικαιολογημένα ο άνθρωπος να απορεί με τη βία στα ελληνικά γήπεδα, αφού είναι εκτός πραγματικότητας.

Ξεκίνησε από το ΚΚ Εσωτερικού ο Πανούσης, βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και από τη ΔΗΜΑΡ την έκανε στον Σύριζα. Μια διαδρομή που σημαίνει ότι έχει δει πολλά, άσε τις προσωπικές του σχέσεις με καναλάρχες και εκδοτάρχες και εκπομπάρχες. Άλλο θέλω να πω.

Λέει π.χ. ο Πανούσης: «Τι πλάκα είναι αυτή με τα επεισόδια στα γήπεδα; Είμαι τρεις εβδομάδες υπουργός και δεν είδα βία σε διαδηλώσεις, σε απεργίες και τη βλέπω στο μπάσκετ ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και στο ποδόσφαιρο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Δεν έχω κανένα λόγο να στέλνω την αστυνομία στα γήπεδα. Ούτε έξω από το γήπεδο να υπάρχει αστυνομία...».

Ο αποδυτηριάκιας λέει «Τι πλάκα έχουν οι υπουργοί!». Πρώτα-πρώτα η κοροϊδία είναι ότι υποτίθεται συγκροτούν κυβέρνηση. Ούτε ανέκδοτο για τον Τοτό και την Μικρή Λουλού. Θα την πω πράγματι κυβέρνηση αν λειτουργεί, αν δρα σαν όργανο συγκροτημένο. Όταν, όμως, ο κάθε υπουργός κάνει του κεφαλιού του ή, δεν έχει συγκεκριμένες οδηγίες τις οποίες είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει, τότε είμαι καλαμπούρι η κυβέρνηση.

Δηλώνει ένας υπουργός «Θα κάνουμε αυτό». Τι λες, βρε καραγκιόζη; Ρώτα τον πρωθυπυργό ή, τους άλλους υπουργούς αν συμφωνούν; Όχι η αστυνομία στα γήπεδα λέει ο Πανούσης. Σωστό. Συμφωνώ. Γιατί, όμως, το λέει ο Πανούσης αν δεν το κάνει; Και για να το κάνει θα πρέπει προηγουμένως να συμφωνήσει το Μαξίμου.

Ένα κάρο παπαριές λέγονται από υπουργούς, όχι από πρώην υπουργούς που σήμερα είναι στην αντιπολίτευση και δεν γίνονται πράξη. Κανονικά πρέπει να πέφτει πρόστιμο στο κυβερνητικό κόμμα, ένα ποσό να αφαιρείται από την ετήσια κρατική επιχορήγηση, εάν οι υπουργοί λένε πράγματα που δεν τα υλοποιούν.

Διαβάστε ακόμα:

Σεξουαλική φαντασίωση στο ντέρμπυ