ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΧΡΙΤΗ ΤΟΝ ΖΑΡΝΤΙΜ!

 

Λίγος έφυγε ο Ζαρντίμ από τον Ολυμπιακό. Πέρασαν μήνες και ακόμα αναρρωτιόταν τι έκανε λάθος. Ημουν πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα και με έδιωξαν, έλεγε όταν τον ρώταγαν για την ιδιαίτερη περιπέτειά του στον Πειραιά.

Χρειάστηκε χρόνο για να εξετάσει τα πράγματα και να κάνει την αυτοκριτική του. Πρόκειται για σοβαρό κύριο, όχι κάποιον σαχλαμάρα. Αποφάνθηκε ότι δεν έκανε κάτι λάθος, αλλά απλώς ότι ο πρόεδρος την είχε δει πως η ομάδα του έπρεπε να παίζει σαν την Μπαρτσελώνα. Δεν μπορούσε να παίξει έτσι, ήταν σίγουρος γι` αυτό.

Πραγματικά δεν γνωρίζω αν στο ντιλ για την αγορά του Σκορπιού, φορτώσανε στον Δημήτρη τον Ριμπολόβλεφ τον Ζαρντίμ. Πιθανό. Ο Μητσάρας, λοιπόν, ως μεγαλομέτοχος της Μονακό αποφάσισε να χαρτζιλικώσει και να στείλει στην εθνικής Ελλάδας τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Στη θέση του πήρε τον Ζαρντίμ. Ασε τον Αλβέρτο να τραγουδάει, σκέφτηκε. Αλλωστε ο πρίγκιψ ελέγχει μόλις το 33% του πακέτου, ενώ ο Ρώσος δόκτωρας και ολιγάρχης το διπλό. Κοντά στο 67%.

Ο Ζαρντίμ έκανε και στο Μονακό παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Με σφικτή άμυνα. Με παίκτες ορκισμένους να μην αφήσουν τη θέση τους ούτε για το χοντρό τους ούτε για το ψιλό τους. Δεν ντράπηκε ούτε τη χλίδα, ούτε το καζίνο, ούτε τους ολιγοεκατομμυριούχους κατοίκους του Μόντε Κάρλο που συνθέτουν τον μοναδικό σύνδεσμο οπαδών της ομάδας. Και δεν το συζητάνε να γίνουν λέσχη, αν με καταλαβαίνεις.

Η Μονακό που είδαμε στο Εμιρεϊτς και η οποία νίκησε 3-1 την Αρσεναλ ήταν τόσο Ζαρντιμική που θα την ζήλευε και ο Μουρίνιο. Το λεωφορείο μπροστά από το τέρμα ήταν εξελιγμένο μοντέλο. Γκάζωνε και προς την άλλη πλευρά. Αρκετά. Να φύγει και να μην ξανάρθει ο ασχημομούρης, ο αντιτουριστικός. Ρε, τον λεχρίτη να πανηγυρίζει μπροστά στα μάτια μας, σε μια περίοδο που το ελληνικό ποδόσφαιρο δοκιμάζεται. Πάλι καλά, που εμφανίστηκε ο σύντροφος Κοντονής να αναβάλει ακόμα μια αγωνιστική πρωταθλήματος για να το φιλοσοφήσουμε. Να πούμε καμμιά μαλακία για να περάσει η ώρα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης ξεβράκωσε τον Σύριζα