TO ΑΞΕΧΑΣΤΟ 0-3 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

πηγή: Intime
 

Πολύ πριν ο Σωκράτης Κόκκαλης συμφωνήσει τελικά με τον Ευάγγελο Μαρινάκη είχε ξεκινήσει τις επαφές του εν όψει της αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό, μετά από 18 χρόνια. Ο μέγας, ο αληθινός σωτήρας του Ολυμπιακού μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά, αυτός που ανέλαβε το κόστος απέναντι στο κράτος κι αυτός που έκτισε το νέο Καραϊσκάκη, ήταν σχεδόν στο τσακ να τα βρει με τον άλλον απατεώνα τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ήδη, ο Λαυρεντιάδης, χοντροπαίκτης του χρηματιστηρίου, μεγαλοφαρμακέμπορας, είχε μπουκάρει στα μήντια και είχε αγοράσει από τον Κόκκαλη το 10% της ΠΑΕ και το 50% της Α.Ε. που εμπορευότανε το Καραϊσκάκη. «Μα, είσαι αεκτζής...» λέει ο Κόκκαλης στον Λαυρεντιάδη, μιλάμε για την εποχή πριν τον μπαζώσουν στον Κορυδαλλό.

-Όχι, κύριε Σωκράτη, ούτε αεκτζής είμαι που λένε, ούτε Κύπριος είμαι...

Ο Μαρινάκης ήταν θύρα 7. Τρελλαμένος γάβρος. Ίσως να μη φταίει η οπαδική του μαστούρα που το παλληκάρι δεν παίζεται. Δεν ελέγχεται. Χρόνια πριν είχε χώσει κάποια πακετάκια στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Όλοι οι παράγοντες της ομάδας τον είχαν δύσκολο, ότι δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μαζύ του.

Τελικά, ενώ ο Μαρινάκης δεν έπαιζε για διάδοχος του Κόκκαλη, και παρ' ό,τι έκανε σκληρή διαπραγμάτευση, το μαγαζί το πήρε αυτός. Σα σήμερα, 2 Μαρτίου, το 2014, ήταν η πιο εφιαλτική ημέρα του μεγαλομέτοχου του Ολυμπιακού. Ένας Παναθηναϊκός με άδειο ταμείο, χωρίς Σισέδες και καρπαζωμένο ηθικό, νίκησε 3-0 στο Καραϊσκάκη τον νικητή μόλις πριν από 4 ημέρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0.

Διαβάστε ακόμα:

Φασίνες, καμένα λάδια και ιστορική Πανάθα!