ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

 

Δεν μ' ενδιαφέρει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός αθλητισμού Κοντονής Σταύρος. Ζω αρκετές δεκαετίες στην Ελλάδα και είμαι βέβαιος ότι το «έργο» που παρουσιάζει ο Ζακυνθινός, και χωρίς καν να του ρίξω μια ματιά, είναι για πέταμα. Γιατί;

Είπαμε. Ζω πολλά χρόνια στην πιάτσα. Και γνωρίζω ότι εδώ και 40 χρόνια, συγκεκριμένα από το 1975, συμβαίνει το εξής ολότελα ξευτυλιστικό για το δημόσιο βίο της χώρας: ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ νόμος για τον αθλητισμό δεν εφαρμόστηκε. Περί ποίου θέματος συζητούμε, λοιπόν.

Ο κάθε υπουργός αθλητισμού κάνει την πλάκα του. Φοβερό! Όλοι τους φτιάχνουν από έναν νόμο. Κι ΟΛΟΙ γράφουν κανονικά το δικό τους νόμο. Να, γιατί μόνον οι αφελείς θα μασήσουν επειδή ΚΑΙ ο Κοντονής Σταύρος αποφάσισε να σιάξει τα πράγματα στον αθλητισμό με... νόμο που δεν θα εφαρμόσει. Που θα κάνει το κορόιδο όταν αθλητικές αρχές, ομοσπονδίες και αθλητική δικαιοσύνη θα γράφουν το νόμο.

Επί χούντας ήταν ο Αναγκαστικός Νόμος 127. Ούτε κι αυτός εφαρμόστηκε! Ακόμα και οι συνταγματάρχες της δικτατορίας έκλειναν τα μάτια στο νόμο τους. Έρχεται η μεταπολίτευση και ο μακαρίτης Κώστας Παπαναστασίου με τον Θανάση Ρούμπη φτιάχνουν τον 75/75, με τον οποίον καταργούνταν ο 127 του Ασλανίδη.

Τελευταία κουβέντα, προς το παρόν. Αν νομίζει ο Κοντονής Σταύρος ότι θα κτυπήσει τη βία στα γήπεδα με το... σχέδιο νόμου που παρουσίασε, όποιο κι αν είναι αυτό, τότε να του δώσουν από τώρα το βραβείο της καλύτερης τρύπας στο νερό.

Διαβάστε ακόμα:

Το παρασκήνιο Πλατινί κατά Μπλάτερ